Raed Arafat a ajuns la DIICOT. Ce s-a întâmplat acum. Nu s-a mai abținut

de: Emanuela Pană
16 07. 2020
Raed Arafat a ajuns la DIICOT. Inquam Photos / Alexandru Busca

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, s-a prezentat astăzi la sediul DIICOT pentru a depune plângere penală împotriva bărbatului din Alba Iulia care l-a amenințat cu moartea, pe Facebook. Reputatul medic declară că amenințările „păreau serioase“ și că „nu se poate permite așa ceva“. Cetățeanul este adept al teoriei conform căreia virusul SARS-CoV-2 nu ar exista.

Raed Arafat, vizită neaşteptată la sediul DIICOT

La două zile după ce a fost amenințat cu moartea de către un bărbat din Alba Iulia, șeful DSU a depus două plângeri la DIICOT.

„În baza articolului 55 din Constituţia României, declar public: Având în vedere că Raed Arafat este condamnat la moarte în Palestina, că este terrorist, şi datorită crimelor pe care le-a comis împotriva cetăţenilor români (trafic de organe Mossad), EU, Coltor Raul Nicolae, prin depunerea jurământului militar la data de 1 Decembrie 2005, am primit dreptul de a ucide în numele Ţării şi al Poporului Român!

Domnule Raed Arafat! O să fiu EU acela care o să vă îngroape alături de un porc într-un mormânt de piatră!! Te somez să părăseşti acest teritoriu înainte de întâlnirea noastră! Game over zdreamţo!“, a fost mesajul pe care Raul Coltor l-a postat pe contul lui de Facebook, masaj pe care ulterior l-a şters.

„Au mai fost, dar acum chiar au părut serioase“

Se pare că acesta nu era primul mesaj de ameninţare transmis medicului de bărbatul din Alba Iulia.

„Au fost două amenințări cu moartea, au fost publice. Este evident că au fost emise de oameni ca să facă rău. O plângere a fost pentru un film postat public, iar alta pentru postarea publică pe care o știe toată lumea. Au mai fost, dar acum chiar au părut serioase. A trebuit să le depun pentru că nu poți permite așa ceva“, a declarat Raed Arafat la ieșirea de la sediul DIICOT.

În acest caz s-a autosesizat și Poliția Română, care a deschis o anchetă.

Codul penal stabileşte că „fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate“.