Radu Paraschivescu a primit o „paraschivenie” de la Digi 24. Propunerea „de nerefuzat” din partea postului TV

Radu Paraschivescu a primit o „paraschivenie” de la Digi 24. Propunerea „de nerefuzat” din partea postului TV

Radu Paraschivescu a încheiat colaborarea de aproape cinci ani cu postul de televiziune Digi 24, unde realiza două emisiuni educative, anunță site-ul Pagina de media.

Scriitorul, în vârstă de 58 de ani, a confirmat informaţia că postul TV va elimina din grilă emisiunile „Pastila de limbă“ şi „Dă-te la o carte“.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, scriitorul a menționat, cu ironie, faptul că nu va fi plătit pentru câteva ediții realizate în avans pentru luna martie dar și faptul că i s-a propus să lucreze neremunerat.

„După aproape cinci ani, «Pastila de limbă» şi «Dă-te la o carte» ies din grila postului Digi 24. Fie-le amintirea pastelată. Le mulţumesc tuturor celor care le-au urmărit şi mi-au dat sugestii. Cavalereşte, conducerea m-a anunţat că ediţiile filmate pentru martie, opt la număr, nu vor fi plătite. Cu aceeaşi eleganţă, mi s-a propus să lucrez pro bono. Ca o fiară arghirofilă, am refuzat.” Radu Paraschivescu

Radu Paraschivescu va continua, însă, colaborările cu posturile DigiSport, cu radio Digi FM și cu site-ul Digi24.ro, unde publică săptămânal articole.

Digi 24 a anunțat transformarea postului de știri într-unul generalist iar primele măsuri luate au fost eliminarea unor emisini din grilă (cum ar fi celebra „România furată”) și închiderea unor stații locale. S-a încheiat colaborarea cu mai mulți junaliști, între care și Tudor Mușat.

De asemenea, conducerea site-ului Digi24.ro a fost concediată. Este incertă situația mai multor jurnaliști care lucrează pentru trustul Digi în baza unor contracte cu perioadă determinată, mai notează site-ul Pagina de media.