Radu Drăgușin, „monedă de schimb” pentru Juventus. Unde poate ajunge fundașul român

Radu Drăgușin, „monedă de schimb” pentru Juventus. Unde poate ajunge fundașul român
Radu Drăgușin, „monedă de schimb” pentru Juventus. Unde poate ajunge fundașul român

Radu Drăgușin, „monedă de schimb” pentru Juventus. Fundașul român de 19 ani încă nu e sigur dacă va continua la „Bătrâna Doamnă” și în noul sezon. Deși și-a înnoit contractul până în 2025, Drăgușin este folosit de echipa lui Max Allegri pentru achiziționarea altor fotbaliști doriți la alb-negri. Ultima informație îl plasează pe român la o echipă de top din afara Italiei.

Radu Drăgușin, „monedă de schimb” pentru Juventus

Radu Drăgușin, „monedă de schimb” pentru Juventus. Fundașul român de 19 ani are, deocamdată, o singură certitudine. El a reușit să ia bacalaureatul cu o medie remarcabilă, 9,16. În privința fotbalului, soarta lui Drăgușin încă e incertă. Deși a spus mereu că vrea să rămână la Juventus și să aibă o șansă pentru a se impune, jucătorul pare mai degrabă pe picior de plecare de la formația antrenată de Max Allegri. Deja, Drăgușin fusese propus la Sassuolo, ca variantă de schimb pentru aducerea la Torino a lui Manuel Locatelli, jucătorul care a impresionat la Euro 2020.

Dar cele două cluburi nu s-au înțeles asupra detaliilor financiare. Juventus vrea 10 milioane de euro pe Drăgușin, pe când echipa lui Vlad Chiricheș n-ar da mai mult de 5-6 milioane. Asta, în condițiile în care Locatelli este evaluat la 40 de milioane de euro, bani pe care Juventus nu-i prea are de dat. Pe fir a intrat și Cagliari, gruparea lui Răzvan Marin, care l-ar dori pe Drăgușin sub formă de împrumut, a scris calciomercato.it. Deja, pentru tânărul fundaș, situația a ajuns deranjantă, așa că el însuși și-a exprimat dorința de a pleca de la Juventus.

Unde poate ajunge fundașul român

Radu Drăgușin nu vrea o despărțire definitivă de „Bătrâna Doamnă”, dar și-a dat seama că e foarte greu să pătrundă în linia defensivă, unde „senatori de drept” sunt trei „grei”: Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini și Matthijs de Ligt. Iar a patra variantă este Daniele Rugani. Așa se face că Drăgușin, care ar vrea să joce meci de meci, și-a dat acordul pentru un împrumut de un an.

Drăgușin cred că va merge împrumut un an de zile, el a solicitat, Juventus nu dorea special să-l dea, ne-au pus o condiție, va trebui să plece împrumut pentru un an de zile, fără opțiune. Dacă joacă, e foarte câștigat, e Serie A până la urmă.

La Juventus e foarte greu, Bonucci, Chiellini și al treilea e cel mai scump. E greu să fii peste cei trei titani. Ar fi senzațional să prindă și la 21 de ani titular la Juventus, ar fi de vis”, a spus agentul jucătorului, Florin Manea, la ProSport

Ultima variantă vehiculată de presa italiană este, însă, Everton. Drăgușin ar putea fi cedat acolo, tot la schimb, dar cu atacantul Moise Kean. Ivorianul a mai fost la Juve ca junior, după care a fost împrumutat la Verona, apoi vândut la Everton pentru 30 de milioane de euro. Acum, alb-negri caută un atacant și l-ar dori pe Kean înapoi. Gruparea de pe Goodison Park este antrenată de Rafa Benitez și a terminat pe locul 10 în ultima ediție din Premier League.