Rabla pentru electrocasnice 2022. Un nou obiect foarte folosit de români ar putea intra în program. I-ar scuti de mulţi bani

Rabla pentru electrocasnice 2022. Un nou obiect foarte folosit de români ar putea intra în program. I-ar scuti de mulţi bani
Ședință la Guvern. Coaliția nu a ajuns la un consens

Tocmia ce s-a încheiat o nouă ședință în cadrul coaliției de guvernare, iar Marcel Ciolacu a dat și primele declarații. Printre punctele importante discutate astăzi, s-a numărat și măsurile privind energia electrică consumată de români. Se pare că nu s-a ajuns la niciun consens, cel puțin nu astăzi, iar tensiunile din sânul coaliției sunt intense. Deși nu s-a decis nimic, Ciolacu a declarat că s-a pus în discuție un nou proiect de modificare a programului Rabla. I-ar scuti de mulţi bani, afirmă liderul PSD, care face referire la programul Rabla pentru electrocasnice 2022.

Ședință la Guvern. Coaliția nu a ajuns la un consens

Astăzi în ședința coaliției de guvernare s-a discutat intens despre o nouă plafonare a prețului energiei electrice. Dar, conform informațiilor furnizare de o parte a coaliției, nu s-a ajuns la un anume consens asupra procentului de plafonare. Imediat după ședință, liderul PSD Marcel Ciolacu a făcut și primele declarații, spunând că:

„Plafonul este în discuție în acest moment în coaliție. Au fost mai multe propuneri. Nu le rețin pe cele ale ministrului Energiei. Când va fi o decizie… Așteptăm să luăm o decizie finală și sunt ferm convins că…Ordonanța se află în acest moment la prima cameră sesizată, la Senat.

Săptămâna viitoare se va da raportul. Deja am convenit modificări pentru instituțiile de cult, pentru serviciile publice, respectiv companiile de apă, dar și pentru companiile de transport. Mai avem și discuția privind faptul că fabricile de medicamente generice au un preț plafonat la medicamente.

Dacă nu intervenim, în acel moment acele medicamente dispar de pe piața din România. Cred că nu ne dorim acest lucru.”, declăar Marcel Ciolacu la finalul ședinței de coaliție.

Rabla pentru electrocasnice 2022. Marcel Ciolacu despre un nou obiect foarte folosit de români care ar putea intra în program

Având în vedere actualele prețuri la energia electrică și faptul că facturile ar putea crește și mai mult, ar exista o variantă pentru români, referitor la consum.

Marcel Ciolacu a declarat că în ședința de azi s-a vorbit despre un nouun nou proiect de modificare a programului Rabla.

Liderul PSD a făcut referiri, în declarațiile sale, la programul Rabla pentru electrocasnice 2022, spunând că s-ar putea lua în calcul introducerea în program a becurilor cu led:

„Din fonduri europene, ştiţi că avem acel program rabla la electrocasnice. Din punctul meu de vedere, acolo este consumul cel mai mare într-o gospodărie – la maşina de spălat… Se caută tehnic cum să se încadreze, nu e un program separat pentru becuri.

Din fonduri europene, noi avem acces, România, la aceste proiecte de schimbare a electrocasnicelor, să fie un consum mai mic, a becurilor, mai nou, dacă sunt o prioritate. Am cerut şi eu să vedem exact cât reprezintă consumul becurilor într-o gospodărie. Totuşi, când luăm decizii, să avem toate informaţiile”, a spus liderul PSD astăzi.

Rămâne de văzut ce se va decide și dacă acest aspect va fi, sau nu, introdus în programul Rabla pentru electrocasnice 2022, având în vedere că mai sunt câteva luni până la finalul anului.