Voucherele pentru Rabla pentru electrocasnice s-au dat ca pâinea caldă. S-au epuizat în mai puțin de 24 de ore

Voucherele pentru Rabla pentru electrocasnice s-au dat ca pâinea caldă. S-au epuizat în mai puțin de 24 de ore
Voucherele pentru Rabla pentru electrocasnice s-au dat în doar 24 de ore

Voucherele alocate pentru programul Rabla pentru electrocasnice s-au epuizat în mai puțin de 24 de ore. Dacă încă mai aveai speranțe că-ți poți schimba un electrocasnic vechi cu bani de la stat, trebuia să fii mai prompt. Programul a avut chiar mai mult succes decât anul trecut.

Anul acesta, Guvernul a alocat pentru programul Rabla pentru electrocasnice o sumă de două ori mai mare decât în 2018. Cu toate acestea, s-au epuizat toate voucherele în mai puțin de 24 de ore. Vreo 50% dintre acestea s-au epuizat în doar trei ore și jumătate.

Pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu se arată că nu se mai pot înscrieri la acest program deoarece sesiunea a fost închisă. Iar acest lucru se întâmplă atunci când că nu mai există resurse financiare pentru a fi oferite cetățenilor.

Anul acesta, Ministerul Mediului a pus la bătaie 40 de milioane de lei , acordați sub formă de vouchere a căror valoare a pornit de la 200 de lei și s-a oprit la 500 de lei. Ca să beneficiezi de unul sau mai multe tichete, trebuia să dai la schimb aparatul electrocasnic vechi.

Rabla pentru electrocasnice: care au fost valorile voucherelor

rabla pentru electrocasnice
Condiția a fost să dai la schimb aparatele electrocasnce vechi

Anul acesta Guvernul a dat posibilitatea celor interesați să-și schimbe și televizorul și/sau mașina de spălat vase. Astfel, puteai opta pentru un singur tichet, fie puteai aplica pentru mai multe vouchere, dar condițiile erau să fie câte un tichet pentru câte un singur tip de electrocasnice. Au avut următoarele valori:

  • Televizoare: 200 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A și 500 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A+;
  • Mașini de spălat vase: 300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++ și 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++;
  • Aparate de aer condiționat: 400 lei pentru aparate de aer condiţionat cu eficienţa energetică A+++ sau A++ (montarea și demontarea se fac pe cheltuiala beneficiarului);
  • Mașini de spălat: 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++ și 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
  • Frigidere și lăzi frigorifice: 300 lei pentru frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++ și 400 lei pentru categoria frigidere și lăzi frigorifice A+++.

Anul trecut, au fost alocați 20 de milioane de lei pentru acest program, iar jumătate din suma sub formă de tichete s-a epuizat în două zile de data începerii înscrierilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI