Rabla pentru electrocasnice: câți bani iei de la stat cu ocazia asta

de: Daniel Ștefan
18 12. 2018

S-a dat startul programului Rabla pentru electrocasnice. Dacă ai un frigider, un aragaz sau un aparat de aer condiționat vechi, poți să-l dai în schimbul unuia nou. Statul îți dă un voucher de câteva sute de lei, iar contravaloarea o plătești tu.

Ministerul Mediului crede că soluția pentru o lume mai puțin poluată este și schimbarea electrocasnicelor vechi care sunt mari consumatoare de energie. În parte este adevărat, așa că îți dă un voucher cu reducere la orice aparat electrocasnic cu clasa energetică A++ și A+++.

Cu voucherul de stat îți poți cumpăra un aparat electrocasnic din următoarele categorii: frigidere, combine/lăzi frigorifice, mașini de spălat rufe, aparate de aer condiționat.

Cât valorează voucherele pentru fiecare categorie de electrocasnice

  • 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
  • 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
  • 300 lei pentru aparate de aer condiţionat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/A++);
  • 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++;
  • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++.

Dar, voucherele nu ajunge pentru toată lumea, sunt limitate, deci e o adevărată competiție înscrierea pe listă.

Tot ce trebuie să faci e să accesezi AICI site-ul Administrației Fondului pentru Mediu. Primul pas este să-ți faci un cont de utilizator pe site-ul administrației, apoi, vei fi ghidat către înscrierea în programul Rabla. Poți consulta aici întregul regulament de înscriere.

Precizez încă o dată că beneficiezi de avantajul voucherului doar dacă dai la schimb aparatul electrocasnic vechi, după ce ți-ai ales produsul. Poți achiziţiona mai multe echipamente în schimbul predării unui număr echivalent de echipamente uzate vechi, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie.

Flanco și Altex (și, implicit, Media Galaxy) se numără printre magazinele participante la programul Rabla pentru electrocasnice.