Putin primește ajutor în războiul din Ucraina. Țara care îi poate da 100.000 de soldați

Putin primește ajutor în războiul din Ucraina. Țara care îi poate da 100.000 de soldați
Cine sare in ajutorul Rusiei

Izolarea internațională a Rusiei îl împinge pe Vladimir Putin spre o țară nucleară, care ar fi dispusă să-i ofere până la 100.000 de soldați pentru războiul din Ucraina. Același stat ar putea să trimită angajați care să reconstruiască regiunile sfâșiate de invazie și ocupate de ruși. Despre ce mare dictatură este vorba? Deja a lăsat să se înțeleagă prin „canale diplomatice” că este gata să furnizeze o vastă forță de luptă.

Vladimir Putin are un nou aliat în războiul din Ucraina

În aprilie, o țară asiatică și-a exprimat sprijinul pentru operațiunea militară a Moscovei în Ucraina. Rusia nu a rămas indiferentă, blocând încercările SUA de a adopta sancțiuni suplimentare împotriva Coreei de Nord la Organizația Națiunilor Unite. Acum, Kim Jong-un ar putea trimite până la 100.000 de soldați pe câmpul de luptă, pentru a sprijini forțele lui Vladimir Putin.

La jumătatea lunii iulie, susținerea nord-coreeană pentru Kremlin a intrat într-o nouă fază, când Phenianul a recunoscut oficial două regiuni separatiste de limbă rusă din estul Ucrainei – Donețk și Lugansk. Acest lucru a determinat Kievul să rupă relațiile diplomatice cu țara condusă de Jong-un. La 19 iulie, ambasadorul Rusiei în Coreea de Nord, Alexander Matsegora, a declarat că muncitorii nord-coreeni ar putea fi utili lui Putin în eforturile sale de a reconstrui regiunea Donbas, unde se află cele două republici separatiste.

Rusia se apropie tot mai mult de Coreea de Nord. 100.000 de soldați ar putea fi trimiși de Kim Jong-un pe front

Recent, Phenian a dezvăluit că până la 100.000 de soldați nord-coreeni ar putea fi trimiși în Ucraina, în ajutorul armatei ruse. Militarii lui Kim Jong-un ar urma să fie detașați în zonele separatiste pro-Putin din Republica Populară Donețk (RPD) și Republica Populară Luhansk (RPL), ambele recunoscute de Coreea de Nord ca state independente.

„Nu ar trebui să fim timizi în a accepta mâna pe care ne-o întinde Kim Jong-un”, a spus un important expert în apărare de la Moscova, colonelul în rezervă Igor Korotchenko.

Ce îi oferă Moscova

Gestul făcut de dictatorul nord-coreean nu rămâne nerăsplătit. Rusia ar urma să furnizeze cereale și energie pentru economia în dificultate a lui Kim Jong-un. Afirmația potrivit căreia 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregătiți să vină și să ia parte la conflict a fost confirmată și de jurnalul rus „Apărare Națională” de pe canalul Rossiya 1. Ajutorul oferit de Coreea de Nord vine în contextul în care Putin caută cu disperare să își sporească forțele militare prin recrutarea de prizonieri.