Pune pastă de dinți și bicarbonat de sodiu pe ochiurile aragazului tău. Trucul pe care îl foloseau bunicile noastre

de: Ioana Bucur
11 07. 2023

Când vine vorba despre sfaturi și recomandări pentru îngrijirea casei, mediul online a devenit, în ultima perioadă, gazda unui catalog uriaș. Un truc folosit adesea de mamele și bunicile noastre face acum furori pe o platformă de social media, fiind lăudat de toți cei care îl pun în aplicare. Află, din rândurile de mai jos, de ce ar trebui să pui pastă de dinți și bicarbonat de sodiu pe ochiurile aragazului tău.

Află de ce ar trebui să pui pastă de dinți și bicarbonat de sodiu pe ochiurile aragazului

Este adevărat că rafturile magazinelor din toate colțurile țării nu duc lipsă de produse create special pentru a ne ajuta la curățarea și igienizarea locuinței, însă nu ai nevoie de un dulap întreg de soluții pentru a avea o casă curată. Recent, un truc pus în aplicare cu mare succes de bunicile noastre a devenit viral pe o platformă de social media.

După o perioadă mai lungă de utilizare, vei observa că flacăra de la aragaz are o nuanță roșiatică. Aceasta este, de cele mai multe ori, un indiciu că arzătoarele sunt murdare. Dacă nu sunt curățate în mod constant, în cele din urmă, vor da randament din ce în ce mai scăzut.

Te-ar putea interesa și: S-a spălat cu bicarbonat de sodiu pe față o dată pe săptămână, iar rezultatele au fost incredibile. Face minuni pentru ten

Ai nevoie de doar patru ingrediente

Vei avea nevoie de doar patru ingrediente pentru a rezolva această problemă: pastă de dinți, bicarbonat de sodiu, sare și detergent lichid de vase. Primul pas este să pui pastă de dinți pe toate componentele ochiurilor de aragaz.

Apoi, folosind o perie, întinde produsul uniform pe întreaga lor suprafață și pune componentele într-un vas suficient de mare. Presară peste ele o lingură cu vârf de sare, una cu bicarbonat de sodiu și una cu detergent lichid de vase.

După această etapă, se toarnă apă fierbinte, astfel încât ochiurile să fie acoperite complet de lichid. Lasă soluția să acționeze în jur de 30-40 de minute.

După o jumătate de oră, se șterg arzătoarele cu un burete de vase curat și uscat. Vei vedea că depunerile de murdărie se vor desprinde imediat.

Te-ar putea interesa și: De ce să pui bicarbonat de sodiu pe carnea de tocat. Din ce în ce mai multe gospodine fac asta