Pune bicarbonat în apa în care fierbi ouăle. Trucul minune care nu dă greș

Pune bicarbonat în apa în care fierbi ouăle. Trucul minune care nu dă greș

Bicarbonatul în apa în care fierbi ouăle aduce beneficii neștiute până acum. Un truc simplu, prin care poți îndepărta mult mai ușor coaja de ou.

Trucul minune care nu dă greș: bicarbonat în apa în care fierbi ouăle

Este știut deja că ouăle care au o vechime de cel puțin 7 zile, dar maximum 10, sunt cele mai bune pentru gătit și, totodată, foarte ușor de curățat. Dacă nu știai cum până acum, iată că există un truc minune care nu dă greș niciodată.

De ce ouă vechi de o săptămână? Pentru că sunt mai alcaline și se pot curăța mai ușor. Nu este cazul celor proaspete, dar bicarbonatul face, cu adevărat, minuni.

Experții susțin că o lingură de bicarbonat de sodiu ajută mult la fierberea ouălelor. Astfel, nu vei mai avea probleme după și le poți curăța foarte ușor. Știm foarte bine cum unele ouă se curăță de coajă mult mai greu decât în cazul altora, dar dacă folosești acel truc totul va fi mai simplu.

Bicarbonat de sodiu la ciorbă de perișoare și omletă

Cu siguranță nu știai că cea mai bună ciorbă de perișoare are un ingredient secret. Chiar același bicarbonat de sodiu. Este suficient să adaugi un vârf de cuțit pe lângă rețeta clasică. Astfel vor fi mai pufoase și mai gustoase. Și tot în cazul ciorbei de perișoare, orezul ar trebui să fie uscat înainte de preparare, nu umed.

Un alt truc este folosirea bicarbonatului de sodiu în omletă. Se adaugă alături de celelalte ingrediente și va face omleta mai pufoasă. Aduce și un gust sărat și poate reacționa cu alți compuși, precum suc de lămâie sau oțet. De asemenea, pe lângă bicarbonatul de sodiu, gospodinele cu experiență știu și un alt secret: praful de copt.