Pui de urs, chinuit de mai mulți bărbați lângă o pădure. Polițiștii au deschis dosar penal

de: Ana Chivu
17 06. 2019

Imagini incredibile! Polițiștii din Brașov au deschis un dosar de cercetare penală, în cursul zilei de luni, pentru braconaj, după ce pe o rețea de socializare a apărut un filmuleț în care doi bărbați chinuiau un ursuleț.

Pui de urs chinuit de doi bărbați din Brașov

Imagini șocante! Doi localnici din Brașov au chinuit un pui de urs. Oamenii legii din localitate au deschis luni un dosar de cercetare penală pentru braconaj și chinuirea animalelor, după ce imaginile video au apărut în mediul online. În filmulețul în cauză se pot vedea cei doi bărbați care se distrează în timp ce puiul de urs se chinuie să scape din mâinile unuia dintre ei. „Urmare a unui filmuleţ postat pe reţelele de socializare în care apare un pui de urs capturat şi chinuit de niste persoane din localitatea Augustin, jud. Brasov, în data de 17.06.2019, lucrătorii SAESP Braşov s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunilor de braconaj şi chinuirea animalelor.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea pentru identificarea autorilor, stabilirea întregii activităţi infracţionale şi împrejurărilor comiterii faptelor”, a declarat Marin Ionuţ, purtător de cuvânt al IPJ Braşov.

IPJ Brașov: „Ne dorim ca animalele să nu aibă de suferit”

IPJ Brașov a mai transmis că situația respectivă a rămas în continuare în atenția lor. „Ne dorim ca persoanele care locuiesc sau trec prin zona respectivă, dar şi animalele să nu aibă de suferit”. De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov a mai specificat că persoanele acuzate acum de braconaj au găsit puiul de urs brun în timp ce se aflau la cules de fructe de pădure.

Primele cercetări devăluie că animalul a fost eliberat ulterior, ajungând nevătămat în pădure. Ursul brun este o specie protejată prin lege prin convenții internaționale. Vânarea se face strict pentru a evita suprapopularea. Ursul brun este o specie periculoasă de vânat, perioadele optime fiind cuprinse între 15 septembrie-31 octombrie și 15 martie-15 mai.