PSD, lovitură de grație pentru Guvernul Orban! Ce se întâmplă acum cu starea de alertă

PSD, lovitură de grație pentru Guvernul Orban! Ce se întâmplă acum cu starea de alertă
PSD, lovitură de grație pentru Guvernul Orban! Ce se întâmplă acum cu starea de alertă

Liderii PSD au decis astăzi să nu voteze prelungirea stării de alertă în forma propusă de Guvernul Orban. Mai mult, social-democrații intenționează să modifice documentul în Parlament. Mai multe detalii despre ultima lovitură a Opoziției, în continuare.

PSD, lovitură de grație pentru Guvern

Nici apelul șefului statului, nici insistențele premierului, nu îi înduplecă pe parlamentari să își ofere votul pentru prelungirea stării de alertă, care ar trebui să înceteze în data de 15 iunie. Opoziția face front comun pentru a da o nouă lovitură cabinetului condus de Ludovic Orban.

„PSD nu va vota starea de alertă propusă de Guvern. Nu-i intereseaza sănătatea oamenilor, nici nivelul lor de trai, ci doar vor să se folosească de acest instrument ca sa fure cât mai mult. Gata cu jaful din bani publici. Gata cu bătaia de joc la adresa bolnavilor. Spitalele trebuie redeschise.

Prin urmare, PSD va vota cu totul altceva decat ce vrea Guvernul. Spre deosebire de ei, noi suntem responsabili“, au dezvăluit surse pentru antena3.ro.

Aceleași surse au mai declarat: „Vom reglementa o stare intermediara care sa asigure tranzitia catre normalitate. Suntem de acord cu o perioada limitata de timp care sa contina strict masuri pentru protejarea sanatatii oamenilor si nimic mai mult. Autoritatile trebuie sa dispuna punctual masuri de siguranta acolo sunt probleme“.

Social-democrații pun condiții

La finalul ședinței conducerii interimare a PSD, președintele interimar al partidului a declarat că pronunțarea finală va avea loc luni, în urma consultării documentului pe care îl va trimite Guvernul în Parlament.

„Colegii mei au venit cu câteva propuneri clare, către Guvernul României, respectiv când vor veni cu cererea de încuviințare a stării de alertă să cuprindă redeschiderea spitalelor pentru bolurile cronice, redeschiderea spitalelor suport COVID care nu au avut pacienți, exclus continuarea procedurilor de achizii publice prin licitație“, a declarat Marcel Ciolacu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI