PSD a crescut în sondaje cu Viorica Dăncilă la conducere. Ce s-a întâmplat după plecarea lui Dragnea

PSD a crescut în sondaje cu Viorica Dăncilă la conducere. Ce s-a întâmplat după plecarea lui Dragnea
Viorica Dăncilă a reușit, cumva, să mențină PSD pe linia de plutire, după „căderea" lui Dragnea

Viorica Dăncilă nu mai este ca la începutul mandatului de premier și în timpul în care Liviu Dragnea era președintele PSD. Atitudinea ei a devenit mai fermă și pare, în momentul de față, membrul social democrat cel mai realist. Nu doar că a înțeles abordarea greșită pe care a avut-o partidul sub vechea conducere, dar încearcă să ia și măsuri de a recâștiga imaginea favorabilă în ochii electoratului.

„Noua” Viorica Dăncilă

Umblă vorba că PSD a început să crească iar în sondaje, de când premierul a ieșit de sub „hipnoza” provocată de Dragnea și și-a impus propriul stil de conduce partidul și Guvernul. Nu a renunțat la planul de guvernare (nici n-ar mai avea cum), ba chiar a tras cât a putut ca să fie votată mult așteptata Lege a pensiilor, dar a renunțat la intenția de a modifica legile Justiției.

PSD a crescut în sondaje cu Viorica Dăncilă la conducere. Ce s-a întâmplat după plecarea lui Dragnea
Traian Băsescu spune despre Dăncilă că a condus PSD cu mână de fier, de cât n-a mai fost Dragnea președinte

Premierul și-a dat seama că aceea a fost cea mai toxică mișcare pe care a vrut-o Dragnea cu orice preț, în speranța că l-ar fi ajutat în problemele cu legea pe care încă le are. Evident, nu toți membrii PSD sunt de acord cu această manevră, iar unii aproape că o detestă pe „noua” Dăncilă. Acea doamnă care amuza o țară întreagă din cauza dezacordurilor sau altor greșeli gramaticale și a stângăciilor din timpul vizitelor oficiale străine, este acum o femeie prim-ministru care acționează cu ceva mai mult tact, este mai articulată și coerentă în discursuri.

PSD ar fi crescut în sondaje, cu Viorica Dăncilă la conducerea interimară

Vineri, 28 iunie, la finalul ședinței CEx, în care s-au validat candidații pentru posturile vacante la șefia partidului, premierul se lăuda în fața jurnaliștilor că partidul începe să se ridice din nou:

„PSD a încpeut să crească în sondaje. Mă bucură foarte mult. Sper ca această creştere să fie după Congres mult mai accelerată”, a declarat prim-ministrul.

Același lucru s-a spus și miercuri seara, la Antena 3, unde a fost prezentat un sondaj de opinie din care reieșea că PSD ar fi cotat undeva la 24 – 25%, după ce scăzuse brusc, în urma înfrângerii de la alegerile europarlamentare.

Noi n-am văzut acest sondaj, deci nu putem să-i credem pe cuvânt, însă, e clar că PSD nu s-a prăbușit sub conducerea interimară a premierului. Dimpotrivă. Sâmbătă, 29 iunie, va fi ziua decisivă pentru partid, când se va decide noua conducere.