PSD a decis, oficial, ce să spună despre protestul din 10 august

PSD a decis, oficial, ce să spună despre protestul din 10 august

La mai mult de-o lună de la protestul din 10 august, când Jandarmeria a acționat și a intervenit violent, PSD are un punct de vedere prin persoana lui Liviu Dragnea.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat că ce s-a întâmplat pe 10 august în Piața Victoriei a fost în regulă. Instituţiile statului au acţionat corect şi legal. Asta în ciuda sutelor de plângeri penale depuse și în ciuda dovezilor foto-video cu abuzurile jandarmilor.

„Am decis că instituţiile statului au acţionat corect şi legal la mitingul neautorizat din data de 10 august şi de a transmite un mesaj de susţinere pentru Jandarmeria Română şi pentru celelalte instituţii ale statului care au fost implicate în asigurarea ordinii şi liniştii publice în data de 10 august în faţa unor acţiuni violente din partea unor participanţi la acea manifestaţie neautorizată”, a declarat Dragnea la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD.

Astfel, Jandarmeria și nu numai au ajuns să aibă parte de suport fix de la partidul aflat la Putere și la guvernare.

Odată cu anunțul acesta, conducerea PSD a decis, tot pe 24 septembrie, înfiinţarea în partid a unui grup de urmărire a îndeplinirii programului de guvernare.

Printre membri se numără Marian Oprişan, Nicolae Bădălău, Codrin Ştefănescu și Doina Pană. Deși anunţurile au fost făcute de Liviu Dragnea, alături de el a stat și Viorica Dăncilă, premierul României. Ea n-a fost lăsată să facă vreo declarație.

Conducerea PSD s-a întrunit pe 24 septembrie în şedinţa Biroului Permanent Naţional. A fost prima şedinţă după reuniunea Comitetului Executiv în care s-au discutat nemulţumirile unor lideri ai partidului. Precedenta şedinţă a BPN a s-a desfășurat la finalul lui mai.

Conform lui Dragnea, acest grup nu se ocupă de evaluarea miniştrilor, acţiune de care se ocupă doar Dăncilă, ci se va ocupa de verificarea constantă şi de informarea periodică a BPN şi lui Dăncilă despre stadiul îndeplinirii programului de guvernare.

„Vor informa permanent şi liderii de grup, pentru că vorbim de acţiunile care trebuie să se îndeplinească de către Guvern, precum şi cele care trebuie să se îndeplinească de către Parlament în realizarea programului de guvernare”, a mai spus Liviu Dragnea.