Protestul studentului care și-a pus cortul lângă Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost aprobat. Mai mulți studenți vor participa
Protestul lui Theodor Gavril, studentul din Botoșani care și-a pus cortul lângă Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a fost aprobat de Primăria Iași. Acesta va avea loc vinerea aceasta, iar mai mulți studenți s-au arătat interesanți.
Protestul este autorizat de Primăria Iași
Botoșăneanul și-a pus cortul lângă universitatea în semn de protest împotriva deciziei Ministerului de a începe cursurile în format fizic din nou. În urma cu câteva zile, acesta a fost alunga de paznicii din față Universității, pe motiv că nu ar avea autorizație pentru a desfășura protestul.
Ei bine, recent, protestul acestuia a fost acceptat de Primăria Iași și va avea loc vineri. Studentul a realizat un sondaj în rândul studenților, cu intenția de a afla câți sunt nemulțumiți de reîntoarcerea la facultate în format fizic. O mare parte dintre ei sunt de acord cu Theodor. Mulți și-au găsit locuri de muncă, iar participarea la orele online era mult mai îndemână.
De asemenea, mulți au renunțat la chirii, odată ce se anunțase că orele se vor ține online în semestrul al II-lea. Acum, dintr-o dată, aceștia trebuie să-și găsească din nou chirii într-un timp mult prea scurt. La toate acestea se adaugă și efortul financiar.
„În data de vineri, 18 martie, în faţa Corpului A al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, vom protesta cu acordul Primăriei pentru a atrage atenţia asupra neregulilor generate de Ministerul Educaţiei”, afirmă Theodor Gavril în mesajul postat pe mai multe grupuri de discuţie adresate studenţilor.
Tânărul este susținut de mai mulți studenți
În urma sondajului realizat, tânărul a primit numeroase mesaje de susținere. O parte din studenți susțin că ar fi mult mai bine ca orele la facultate să înceapă din toamnă în format fizic. Unii sunt nevoiți să renunțe la studii sau să-și înghețe anul, din cauza deciziei luate de Minister.
Cum am mai spus, efortul financiar pentru studenți este unul dintre motivele pentru care aceștia doresc să facă ore online în continuare. Chiriile au crescut, iar mulți proprietari doresc garanție pe două sau chiar trei luni. Majoritatea studenților nu dispun de o sumă de bani atât de mare.
Theodor este din Botoșani și membru în Consiliul de Litere. Protestul a fost anunțat vineri, iar numeroși studenți și-au arătat deja susținerea față de inițiativa lui Theodor și spun că vor fi alături de el.