Protestul pe care îl anunță George Simion: ‘Am fost 10.000 data trecută, acum vom fi mai mulți’

Protestul pe care îl anunță George Simion: ‘Am fost 10.000 data trecută, acum vom fi mai mulți’
George Simion: „Am fost 10.000 data trecută, acum vom fi mai mulți”

În plină criză umanitară, și cu un război la ușă, o parte dintre politicienii noului val se țin de mitinguri. Liderul AUR, care deunăzi cerea românilor să vină la București și să dărâme guvernul, anunță noi proteste în capitală. George Simion amenință cu un număr mult mai mare de protestatari, față de data trecută când, spune el, au fost 10.000 de oameni. Noile nemulțumiri, spune Simion, au legătură cu criza energetică prin care trece România. Dar și pe fondul lipsei de intervenție a guvernului Ciucă și a președintelui Iohannis.

Războiul la graniță, politicienii se țin de mitinguri

Ultimele două spătămâni a adus o criză umanitară fără precedent, ca urmare a invaziei rusești în Ucraina. Peste 1 milion de oameni au luat calea pribegiei, mulți dintre ei ajungând și în România. Dacă mai era nevoie de o dovadă de solidaritate, România a demonstrat încă odată occidentalilor, că poate uita de luptele politice, și a sărit în ajutorul semenilor ucraineni, deveniți peste noapte refugiați.

În tot acest timp, fără să uităm măcar pentru o clipă, România, ca multe alte state, trece printr-o criză economică și energetică fără precedent. Efectele se văd în fiecare zi, mai ales în magazine, unde prețurile se schimbă de la o zi la alta. Guvernanții au încercat să adopte diferite măsuri de contracarare a acestor efecte, multe dintre ele fără un rezultat anticipat pozitiv.

Pe acest fond, o parte din eșicherul politic, parcă uitând prin ce trece această parte a Europei, instigă la mitinguri masive. Cei de la AUR, în frunte cu George Simion sunt determinați să dărâme guvernul, și de ce nu, chiar președintele.

„Am fost 10.000 data trecută, acum vom fi mai mulți”

Nu cu mult timp în urmă, de la tribuna Parlamentului României, George Simion arunca cu acuzații la adresa președintelui Comisiei de Apărare, catalogându-l ca fiind o caricatură. De altfel, liderul AUR și-a obișnuit audiența să se folosească de astfel de apelative, mai ales atunci când i se răspunde cu aceeași monedă.

După primul miting, în care le cerea românilor să vină în fața Palatului Victoria pentru a detrona Guvernul, astăzi George Simion face un nou apel către români, să iasă la miting. Nemulțumirile, criza energetică, lipsa de acțiune a guvernanților, și implicit, a președintelui Iohannis, sunt principalele teme. În plus se mai adaugă și scandalul prețurilor la carburanți.

„Ia să vedem la câte distribuiri ajungem… am fost 10mii data trecută în stradă, la ce e acuma la pompe ar trebui de 10 ori mai mult! Ne-au condus nişte hoţi! Ministrul Energiei este un hoţ! Să meargă cineva în Mehedinţi acum şi să facă poze la benzinăriile soţiei lui Virgil Popescu.

OMV Petrom vinde petrol românesc, 40% care se vinde este autohton şi este vândut la 9 lei, 10 lei, bătaie de joc. Şi mă întrebaţi de ce este hoţ? Că este, şi cine îi suporta?”, decalră George Simion pe pagina sa de Facebook.

„Păi pe noi ne intereseaza de Ucraina?”

Păi noi (n.r. AUR) am făcut protest şi pe toate televiziunile şi siturile de ştiri erau titluri ca noi am făcut protest pentru Ucraina. Păi pe noi ne interesează de Ucraina? Pe noi ne interesează de România şi de români. Suntem solidari cu cauza românilor.

Avem probleme cu hoții, cum au mărit preţul la pompă. Cum câştiga soția lui Virgil Popescu acum din această speculă ordinară. Şi soția lui Dan Motreanu, şi a lui Dan Barna, ca şi ea este angajată la OMV şi băieţii deştepţi. Nu toţi de la aceste companii sunt hoţi, doar rudele politicienilor, colegii mei.”, mai scrie George Simion pe Facebook.

România trece printr-o situație de criză fără precedent, iar paiele puse pe foc de formațiunea AUR, îngreunează într-o anume măsură majoritatea deciziilor guvernării de coaliție.