Protest PSD la sediul BEC după ce Clotilde Armand a refuzat renumărarea voturilor. Tudorache: „Nu vrea să vadă că am fraudat?”

Daniel Tudorache protesteaza in fata la BEC

Protest PSD la sediul BEC după ce Clotilde Armand a refuzat renumărarea voturilor. Scandalul de la Sectorul 1 este departe de a se fi terminat. Clotilde Armand și-a proclamat victoria marți seară, după ce acuzase fraude la vot. Astfel, miercuri, zeci de oameni, în frunte cu primarul PSD în exercițiu Daniel Tudorache, protestează în fața Biroului Electoral al Sectorului 1, unde strigă „Renumărare!”. Daniel Tudorache a cerut renumărarea voturilor din Sectorul 1, iar Biroul Electoral Central urmează să ia o decizie.

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 din București, protestează alături de zeci de persoane în față la BEC. Cu toții strigă: ”Renumărare!”

Un protest PSD are loc la această oră în fața BEC. Mai multe zeci de persoane, în frunte cu primarul actual al Sectorului 1, Daniel Tudorache, protesetează strigând ”Renunărare!”. Daniel Tudorache a spus că protestează la BEC pentru că acolo sunt voturile.

Încă primarul Sectorului 1 al Capitalei susține că celor de la USR-PLUS le este teamă de o renumărare a voturilor. „Am fost acuzat ca am fraudat. Păi nu vrea să vadă ca am fraudat? Hai sa renumărăm voturile (…) Eu cred că le este frică de pierderea alegerilor după renumărarea voturilor„, a declarat primarurul PSD în exercițiu, Daniel Tudorache.

Clotilde Armand l-a invins pe Daniel Tudorache la primaria Sectorului 1
Clotilde Armand l-a invins pe Daniel Tudorache la primaria Sectorului 1

Daniel Tudorache vrea renumărarea voturilor

Daniel Tudorache a transmis astăzi și un mesaj pe Facebook: „Așteptăm decizia BEC în legătură cu renumărarea voturilor din toate secțiile de votare. Atât timp cât și USR-PLUS strigă “Fraudă!”, și noi strigăm “Fraudă!”, cred că situația la Sectorul 1 trebuie clarificată, înainte de începerea unui nou mandat de primar, indiferent cine va conduce Primăria Sectorului 1 în următorii patru ani„.

Pe de altă parte, Clotilde Armand, candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1, a câștigat matematic cursa în fața actualului primar de la PSD, Dan Tudorache. Toate cele 166 de secții de vot au fost centralizate pe platforma AEP ieri seară. Astfel, după centralizarea finală, Clotilde Armand are 40,95% (36.454 de voturi), comparat cu Dan Tudorache care a obținut 39,82% (cu 35.447 de voturi).

Clotilde Armande spune că matematica a învins

Am ieşit învingători, Matematica a învins! (…) A fost un proces lung, nu ne explicăm de ce a durat atât de mult. Acum s-a încheiat cu bine, diferenţa este de peste o mie de voturi. Vă promit că voi lupta cu toată forţa mea ca tentativa de fraudare care a existat să nu rămână nepedepsită, nu voi lăsa lucrurile aşa”, a anunțat Clotilde Armand, pe Facebook.

Dan Tudorache, de cealaltă parte, face acuzașii de fraudă, a cerut renumărarea voturilor din sector, iar Biroul Electoral Central ar urma să ia miercuri o decizie. Avocatul lui Dan Tudorache, Mihai Drăgan, a organizat o conferință de presă în care a spus că, de fapt, actualul primar PSD ar fi câștigător la o diferență de 205 voturi și că „votul e denaturat total față de ce s-a consemnat„.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI