02 sept. 2019 | 06:30

Prostituția din România, în vizorul autorităților: ce se va schimba în hoteluri

Știri generale
Prostituția din România, în vizorul autorităților: ce se va schimba în hoteluri

Fenomenul prostituției din România a explodat în ultimii ani, iar autoritățile încearcă să găsească soluții pentru oprirea acestui trend îngrijorător.

″În Europa este mai ușor să închiriezi o persoană pentru sex decât o mașină furată!”, a explicat directorul Agenției împotriva traficului de persoane din România. În opinia lui Maximilian-Axel Nicolae, ar trebui sancționate nu doar persoanele care practică prostituția, cât și cei care plătesc pentru aceste servicii ilegale. În acesc scop, a fost încheiat un parteneriat între reprezentanții industriei hoteliere și autoritățile române.

Din cauza creșterii într-un ritm alert a numărului de prostituate, autoritățile vor ca în următorul an să fie educați aproximativ 300 de angajați din hoteluri. Scopul cursurilor va fi de sporire a abilității depistării cazurilor de trafic de persoane. Acestea trebuie imediat raportate la poliție. Această inițiativă a fost mediatizată după ce managerii hotelurilor au recunoscut că recepționerii închid deseori ochii în momentul în care văd femei și minori obligați să se prostitueze.

Unele fete salvate le-au spus poliţiştilor că au fost obligate de proxeneţi să se prostitueze şi în hoteluri. Ca să afle la timp de aceste cazuri, autorităţile au cerut ajutorul celor din domeniu. Astfel s-a ajuns la parteneriatul cu industria hotelieră și educarea a 300 de angajați din 40 de hoteluri. Ulterior, proiectul se va extinde.

Cursurile vor viza identificarea rapidă a persoanelor suspicioase. Dacă vine în hotel o femeie cu urme de violență sau care pare să fie dependentă de altcineva, evitând constant contactul cu recepționerii, se recomandă contactarea autorităților.

Aceste inițative educative vin în continuarea unui proiect pilot din 2016. ”După aceste training-uri, au fost angajaţi care chiar au depistat astfel de cazuri?”, a întrebat-o un reporter ProTV pe Felicia Dinca. ”Da. Au făcut-o destul de natural. Şi noi, managementul am reacţionat natural pentu că vrem în continuare să îi încurajăm, să nu fie speriaţi că dacă raportează ceva, apoi vor fi anchetaţi.”, a răspuns managerul unui lanț hotelier când a fost întrebat de urmările proiectului din 2016.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
De ce a lipsit Ceaușescu la inaugurarea metroului
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul bancar
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro