10 iul. 2020 | 10:01

Programul „Prima casă” devine „Noua casă”. Cu cât a crescut valoarea creditului pentru locuințe. Milioane de români, în extaz

Știri generale
Programul
Programul "Prima casă" devine "Noua casă". Cu cât a crescut valoarea creditului pentru locuințe. Milioane de români, în extaz Sursă foto: cpi.imobiliare.ro

Veste bună pentru români! În ședința de joi, Guvernul a discutat despre o ordonanță de urgență prin care să fie modificate condițiile acordării creditelor din partea statului. Astfel, de acum înainte, persoanele care vor dori să-și achiziționeze o louință prin intermediul programului „Noua Casă” vor avea posibilitatea să facă un credit de până la 100.000 de euro.

Un program gândit pentru stimularea dezvoltărilor imobiliare

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a dezvăluit în cursul zilei de ieri, la Palatul Victoria noile condiții în care se va desfășura programul “Prima casă”, transformat în “Noua casă”. Vestea așteptată de mulți români a fost confirmată, astfel cei care doresc să își achiziționeze o locuință mai scumpă decât prevedea vechiul plafon (66.500 de euro), vor avea acestă posibilitate.

Potrivit informațiilor transmise de Ionel Dancă, aceste schimbare a venit în sprijinul cetățenilor, dar și al dezvoltărilor imobiliare și al sectorului construcţiilor.

Un alt program în zona economică, de această dată pentru stimularea dezvoltărilor imobiliare şi a sectorului construcţiilor, vizează modificarea programului cunoscut ca «Prima casă». În noua formulă propusă de Ministerul Finanţelor programul se va numi «Noua casă» şi sunt câteva modificări importante aduse în cadrul acestui program pentru a stimula dezvoltarea imobiliară şi sectorul construcţiilor şi, în acelaşi timp, pentru a veni în sprijinul celor care doresc să achiziţioneze în perioada următoare o locuinţă nouă.

Astfel, s-a majorat plafonul pentru creditele pentru achiziţia de locuinţe noi de la 70.000 de euro la cel puţin 140.000 de euro, cu o valoare a garanţiei de 80% din valoarea creditului. Este o modificare substanţială, radicală, care are în vedere dezvoltarea sectorului imobiliar, inclusiv pentru locuinţele de până la 120 de metri pătraţi, astfel încât cei care au posibilitatea şi doresc să acceseze o astfel de facilitate să poată achiziţiona şi apartamente mai mari decât cele care sunt în prezent pe piaţă prin programul «Prima cas㻄, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, potrivit Digi24.

Ce sumă de bani este garantată de stat

Proiectul publicat de Ministerul Finanțelor prevede că persoanele interesate de o locuință în valoare de maxim 100.000 euro pot obține un credit care să acopere 60% din sumă. În condițiile în care locuințele sunt mai vechi, valoarea maximă este de 70.000 de euro, statul garantează 50% din valoarea creditului, exclusiv dobânzile.
Persoanele interesate de cumpărarea unei noi locuințe trebuie să știe că se va păstra condiția avansului minim de 5% din prețul de achiziție.

Schimbările preconizate prin prezentul act normativ facilitează accesul persoanelor fizice la achiziţia unei locuinţe noi în cadrul Programului sau la alte categorii de locuinţe prin acordarea de garanţii de stat în favoarea fiecărui beneficiar pentru una dintre următoarele categorii de credite, după cum urmează:

a) credit acordat unui beneficiar pentru achiziţionarea unei locuinţe noi, în valoare maximă de 100.000 de euro, echivalent lei, garantat de către stat, prin Ministerul Finanţelor Publice, în procent de maximum 60% din valoarea creditului, exclusiv dobânzile, comisioanele şi spezele bancare aferente creditului garantat;

b) credit acordat unui beneficiar pentru achiziţia unei alte categorii de locuinţe, în valoare maximă de 70.000 euro, echivalent lei, garantat de către stat, prin Ministerul Finanţelor Publice, în procent de maximum 50% din valoarea creditului, exclusiv dobânzile, comisioanele şi spezele bancare aferente creditului garantat„, se arată în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normative, potrivit Digi24.

Vedeți AICI documentul integral: 

Parteneri
Ce pensie alimentară plătește lunar Valeriu Gheorghita pentru cei doi copii ai săi din prima căsătorie
Redactia.ro
Rezistă căsnicia dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță? Celebrul Numerolog Cristian Terran face predicțiile: „Acest cuplu va avea de trecut de o criză o dată la 4 ani”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Wow, ce apariție! Mama Monicai Bîrlădeanu a dat o lecție de stil și rafinament la nunta fiicei sale. Minodora Tătăruşanu a avut două ținute de Oscar la pretențiosul eveniment ș
Unica.ro
Justin Timberlake, prima dată în România. Unde îl poți vedea
EVZ.ro
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Spynews
A murit marea cântăreață. A plecat să le cânte îngerilor: Va rămâne în inimile noastre
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
DONALD TRUMP a dat LOVITURA! KAMALA HARRIS, în CĂDERE LIBERĂ
Mediaflux
Anamaria Prodan, dezvăluiri cu lacrimi în ochi. Cum i-a răspuns lui Laurențiu Reghecampf după declarațiile controversate făcute de antrenor zilele trecute
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Pelerinaj Sfânta Parascheva 2024. Ce schimbări se fac pentru pelerinii care vin să se închine la moaștele Sfintei Parascheva
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro