Program Lidl de 1 Mai și de Paște. Cum vor funcționa magazinele și ce orar vor avea în zilele de 1, 2 și 3 mai

Program Lidl de 1 Mai și de Paște. Cum vor funcționa magazinele și ce orar vor avea în zilele de 1, 2 și 3 mai
Program Lidl de 1 mai și de Paște

Suntem în Săptămâna Mare, ne mai desparte puțin timp de sărbătorile pascale care se apropie, iar marile lanțuri de magazine au afișat deja programul după care vor funcționa acestea în preajma acestora. Prin acestea se află și magazinul Lidl. Iată ce program va avea Lidl de 1 Mai și de Paște.

Programul după care vor funcționa magazinele Lidl de 1 Mai și de Paște

Deoarece în această perioadă dinaintea sărbătorilor Pascale crește numărul cumpărătorilor, au fost luate o serie de măsuri. Așadar, printr-o Hotărâre a Guvernului care a fost adoptată la începutul lui aprilie 2021, operatorii economici vor funcționa după următorul program.

Cei care desfășoară activități în domeniul comerțului sau prestări servicii în spații care sunt închise sau deschise, publice sau private, își pot desfășura activitatea în intervalul orar 05:00-20:00. De la 20:00 la 05:00, operatorii economici pot avea doar activitate de livrare la domiciliu.

Lanțul de magazine Lidl

Lidl este un lanț de supermarketuri cu discount internațional german care operează peste 12.000 de magazine în Europa și Statele Unite. Cu sediul central în Neckarsulm, Baden-Württemberg, compania aparține grupului Schwarz care operează și lanțul de hipermarketuri Kaufland.

Lidl este principalul concurent al unui lanț de reduceri german similar Aldi pe mai multe piețe. Există magazine Lidl în aproape fiecare stat membru al Uniunii Europene. Magazinele Lidl sunt prezente și în Elveția, Serbia, Regatul Unit și Statele Unite, cât și la noi în țară.

Programul magazinelor Lidl de Paște

Magazinul Lidl a anunțat ce program va avea de Paște 2021. Dacă dorești să faci cumpărături în acea perioadă, trebuie să planifici cu grijă când te duci. Iată care este programul magazinelor Lidl în perioada sărbătorilor Pascale:

  • în perioada 26 – 28 aprilie, de luni până miercuri, magazinele Lidl vor fi deschise conform programului obişnuit.
  • în zilele de 29 și 30 aprilie 2021 magazinele Lidl vor funcționa în intervalul orar 07:00 – 21:00 și
  • sâmbătă, 1 Mai, acestea vor funcționa de la ora 07:00 la ora 18:00.
  • vor fi închise în primele două zile de Paște, adică pe data de 2 și 3 mai 2021
  • vor funcționa a treia zi de Paște, adică marți, 4 mai 2021, după programul obișnuit.

Cei care doresc să se asigure în privința programului exact al magazinelor Lidl sunt sfătuiți să acceseze pagina oficială a magazinului, să caute magazinul pe care dorește să îl viziteze și apoi să caute programul de funcționare al acestuia.

Drepturile de care beneficiază angajații Lidl

Începând cu luna decembrie 2013, fiecare angajat al magazinelor Lidl primește patru zile libere cu ocazia celor mai mari sărbători creștine:

  • două zile libere de Crăciun
  • două de Paşte

Crește progresiv numărul zilelor de concediu acordate angajaților, în funcție de activitatea în companie. Maximul la care se poate ajunge este de 27 de zile pe an.  La acestea se adaugă la celelalte beneficii financiare precum tichete de masă, bonusuri aniversare, diverse sporuri și remunerație pentru orele suplimentare. Cu ocazia zilei de naștere, fiecare angajat al magazinelor Lidl, primește o zi liberă, începând de anul trecut.

Posibile reguli de urmat

Dacă incidența cumulată la 14 zile o va impune, vom fi nevoiți să respectăm următoarele reguli:

  • Incidență sub 4/1000 locuitori: închidere la ora 21:00 în zilele de luni până duminică.
  • Incidență peste 4/1000 locuitori: închidere la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.
  • Incidență peste 7,5/1000 locuitori: închidere la ora 18:00 în zilele de luni până duminică.