Prognoza meteo pentru duminică, 2 februarie. Ce anunță meteorologii ANM

de: Redacția
02 02. 2020

Ultima lună de iarnă și-a făcut deja debutul, cu temperaturi mai ridicate comparativ cu normalul acestei perioade. Ce se întâmplă cu vremea în în Capitală și în marile regiuni din țară?

Cum va fi vremea în marile regiuni din România. Ce spun meteorologii

Dacă deja în luna ianuarie s-au înregistrat abateri pozitive de temperaturi, luna februarie va urma aceeași regulă, după cum transmit meteorologii. Iar dacă sâmbătă ne-am bucurat de temperaturi ridicate în aproape toată țara, duminică, vremea se va menține la fel de caldă, transmmite Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Weekendul însorit, car ne duce cu gândul la primăvară, va continua și duminică. Temperaturile se vor menține mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă. Cerul va fi noros, în vestul, nordul şi centrul ţării. De asemenea, sunt prognozate și ploi temporare pe arii restrânse în sud şi sud-est, potrivit specialiștilor ANM.

Vreme caldă în weekend. Foto: Inquam / Octav Ganea

Valorile maxime se vor încadra, în general, între 9 și 17 grade, iar cele minime între 1 și 9 grade. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 8-13 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 11-16 grade în Banat și Crișana, 15-20 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în sudul Dobrogei) și 12-17 grade în Moldova, potrivit portalului vremea.ro.

Prognoza meteo pentru zonele montane

Pentru românii care plănuiesc o vacanță la munte, ar fi bine săa aibă la cunoștință faptul că în zonele montane, mai ales pe cote, vor apărea precipitații mixte însoțite de vânt, care va sufla moderat pe cote și mai slab în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 şi 17 grade Celsius, iar cele minime între -2 şi 9 grade Celsius, mai transmit meteorologii  de la Administrația Națională de Meteorologie.

„La munte vor fi precipitații mixte, mai ales la altitudini de peste 1700 m. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zonele montane, îndeosebi pe creste, iar temporar și la cote mai reduse și în celelalte zone”, au transmis specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie.