Prognoza meteo pentru două săptămâni. Se strică vremea. Când scăpăm de caniculă

Prognoza meteo pentru două săptămâni. Se strică vremea. Când scăpăm de caniculă
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru perioada care urmează. Experții susțin că vremea urmează să se strice în viitorul apropiat. Românii așteaptă cu mare nerăbdare ca în timpul acesta să scape de caniculă. Iată cum va fi vremea în următoarele două săptămâni pe teritoriul nostru! Unii dintre cetățeni își doreau astfel de vești.

Prognoza meteo România: cum va fi vremea în următoarele două săptămâni?

Vremea va fi în general normală pentru perioada în care ne aflăm, susțin specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie. Românii așteaptă în timpul acesta să scape de valul de caniculă, mai cu seamă cei care locuiesc în București.

  • Perioada 8-21 august

Intervalul va debuta cu o vreme puțin mai răcoroasă, timp în care temperatura aerului va ajunge la valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, în medie cu maxime de 25-29 de grade. Ea este mai coborâtă în zonele deluroase și depresionare. Minimele pentru perioada menționată sunt de 13-17 grade Celsius pe timpul nopții.

În a doua săptămână, valorile termice vor crește treptat. Vremea va fi mai călduroasă, iar ziua vor fi 30-32 de grade Celsius și noaptea 15-19 grade Celsius. Este posibil ca la amiază să se atingă starea de caniculă. Urmează manifestări de instabilitate atmosferică, iar pe alocuri se pot acumula cantități de apă mai însemnate. Există probabilitatea pentru ploi locale și temporare mai ridicată decât în perioada 14-19 august.

  • Prognoza meteo 8-21 august

Vremea va fi puțin mai răcoritoare, iar temperatura aerului va ajunge la valori mai apropiate de normele climatologice perioadei. Maximele vor fi de 25-29 de grade Celsius, iar minimele de 13-15 grade Celsius. În săptămâna a doua valorile termice vor crește treptat, astfel că vor predomina zilele călduroase cu temperaturi de 30-32 de grade Celsius și minime de 15-19 grade Celsius.

Avertizarea specialiștilor ANM: cod galben

Vor fi manifestări în primele zile de instabilitate atmosferică, iar pe alocuri se pot cumula cantități de apă mai însemnate. Există probabilitatea pentru ploi locale și temporare relativ ridicată până pe 18 august.

,,Interval de valabilitate: 8, 9 august. Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicată. Zone afectate: conform textului și hărții. Valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade”, arată meteoromânia.ro despre vremea ce urmează acum în România.