Prognoza meteo, până pe 21 noiembrie, pe regiuni. Temperaturi sub pragul de îngheț, ploi și fenomene extreme

de: Madalina Moraru
12 11. 2019

Vremea capricioasă urmează să își spună cuvântul, în următoarea perioadă. Vor urma temperaturi sub pragul de îngheț, ploi, dar și fenomene extreme, anunțate de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteo, până pe 21 noiembrie, pe regiuni

Condițiile termice se vor păstra în general bune în întregul teritoriu, dar există și șanse izolate de precipitații, ce vor puca sub formă de ploaie, lapoviță sau ninsoare, cu precădere în zonele de munte. În perioada imediat următoare, până pe data de 21 noiembrie 2019, meteorologii anunță că vremea va fi una neobișnuit de cadă, iar până pe această dată vor exista valori de temperatură cuprinse între 8-10 grade Celsius. Valorile sunt peste mediile multianuale, iar astfel maximele diurne vor fi încadrate între media de 12 şi 21 de grade. Cel mai cald va fi în Muntenia, pe când imediat după data menționată, se va produce o răcire foarte bruscă.

Există mari șanse ca în unele regiuni ploile și precipitațiile să se transforme în lapoviță și ninsoare

În întregul teritoriu va fi semnalat un val de frig, iar scăderile de temperatură urmează să aibă loc încă de pe data de 22 noiembrie. Din această dată își vor face apariția și ploile, în unele zone fiind semnalate averse de precipitații încă de pe 20 noiembrie. Totodată, în unele zone de munte vremea se va menține caldă, cu temperaturi pozitive, în următoatele săptămâni.

Temperaturi sub pragul de îngheț, ploi și fenomene extreme, în țară

În următoarele două săptămâni, vor urma și ploi, dar și temperaturi sub pragul de îngheț, alături de fenomene extreme. În Oltenia, maximele termice se vor încadra între 14 şi 18 grade. În Dobrogea, maximele diurne se vor încadra între 14 şi 18 grade. Sunt valori cu mult peste normalul perioade, dar urmează să scadă până la 7 grade.

În regiunea Moldovei, pe parcursul nopților urmează să fie întregistrate valori ceva mai scăzute. Pe timpul zilei, maximele termice se vor încadra între 12 şi 17 grade. Minimele urmează să se încadreze între 6 şi 10 grade.Ploi prezente vor avea în general un caracter slab, fiind locale și de scurtă durată, mai ales pe data de 14 noiembrie, dar și după data de 20 noiembrie.