Prognoza meteo joi, 2 ianuarie. Cum va fi vremea în București și în țară. Cod portocaliu în două județe

Prognoza meteo joi, 2 ianuarie. Cum va fi vremea în București și în țară. Cod portocaliu în două județe
Specialiștii ANM au emis prognoza meteo pentru azi, 2 ianuarie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru azi, 2 ianuarie. Potrivit acestora vremea va  fi frumoasă în toata țara, iar valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Cum va fi vremea în București?

Prognoza meteo joi, 2 ianuarie

Meteorologii au anunțat cod portocaliu în județul Caraș-Severin, în zona de munte de peste cota 1800 metri, dar și în Hunedoara, tot în zona de munte de peste cota 1800 de metri. În cele două județe vântul va bate cu rafale de 100…110 km/h, iar stratul de zăpadă va fi spulberat. Avertizarea ANM este valabilă până la ora 9:00.

Meteo, 2 ianuarie, cod portocaliu
Prognoza meteo joi, 2 ianuarie

În restul teritoriului vremea va fi în general frumoasă. În estul Transilvaniei, temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 7 grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

La noapte temperaturile vor începe să scadă, astfel temperaturile vor fi cuprinse între -10 și 0 grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei, mai precis se vor înregistra -13 grade Celsius. În mare parte a teritoriului își va face apariția și ceața asociată cu chiciura.

Vineri, 3 ianuarie, valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit pentru zonele de deal şi de munte, precum şi în regiunile sudice, iar în restul teritoriului acestea se vor situa în jurul normelor climatologice. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -9 şi 0 grade, mai coborâte în depresiuni.

Cum va fi vremea în Capitală

Meteorologii anunță că în București, cerul va fi noros, iar vântul va sufla moderat. Valorile termice din prima parte a zile se vor încadra între 6 și 7 grade Celsius, iar la noapte se vor înregistra -2 grade Celsius. În zona preorășenească mercurul din termometre poate scădea până la -5 grade Celsius. Și pentru următoarele zile meteorologii anunță vreme frumoasă cu temperaturi de 6-7 grade Celsius.

Cum va fi vremea la munte

La munte maximele termice se vor încadra între 0 și -3 grade Celsius, iar izolat va ninge, însă slab. Vântul va sufla slab până la moderat, iar pe creste rafalele vor depăși 60-80 de km/h spulberând stratul de zăpadă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI