02 ian. 2020 | 08:22

Prognoza meteo joi, 2 ianuarie. Cum va fi vremea în București și în țară. Cod portocaliu în două județe

Vremea Meteo
Prognoza meteo joi, 2 ianuarie. Cum va fi vremea în București și în țară. Cod portocaliu în două județe
Specialiștii ANM au emis prognoza meteo pentru azi, 2 ianuarie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru azi, 2 ianuarie. Potrivit acestora vremea va  fi frumoasă în toata țara, iar valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Cum va fi vremea în București?

Prognoza meteo joi, 2 ianuarie

Meteorologii au anunțat cod portocaliu în județul Caraș-Severin, în zona de munte de peste cota 1800 metri, dar și în Hunedoara, tot în zona de munte de peste cota 1800 de metri. În cele două județe vântul va bate cu rafale de 100…110 km/h, iar stratul de zăpadă va fi spulberat. Avertizarea ANM este valabilă până la ora 9:00.

Meteo, 2 ianuarie, cod portocaliu

Prognoza meteo joi, 2 ianuarie

În restul teritoriului vremea va fi în general frumoasă. În estul Transilvaniei, temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 7 grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

La noapte temperaturile vor începe să scadă, astfel temperaturile vor fi cuprinse între -10 și 0 grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei, mai precis se vor înregistra -13 grade Celsius. În mare parte a teritoriului își va face apariția și ceața asociată cu chiciura.

Vineri, 3 ianuarie, valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit pentru zonele de deal şi de munte, precum şi în regiunile sudice, iar în restul teritoriului acestea se vor situa în jurul normelor climatologice. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -9 şi 0 grade, mai coborâte în depresiuni.

Cum va fi vremea în Capitală

Meteorologii anunță că în București, cerul va fi noros, iar vântul va sufla moderat. Valorile termice din prima parte a zile se vor încadra între 6 și 7 grade Celsius, iar la noapte se vor înregistra -2 grade Celsius. În zona preorășenească mercurul din termometre poate scădea până la -5 grade Celsius. Și pentru următoarele zile meteorologii anunță vreme frumoasă cu temperaturi de 6-7 grade Celsius.

Cum va fi vremea la munte

La munte maximele termice se vor încadra între 0 și -3 grade Celsius, iar izolat va ninge, însă slab. Vântul va sufla slab până la moderat, iar pe creste rafalele vor depăși 60-80 de km/h spulberând stratul de zăpadă.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Fost ministru cunoscut, lângă o blondă misterioasă. Fermecat de femeia de lângă el
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se schimbă LEGEA! Ce se întâmplă cu românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro