Prognoză meteo îngrijorătoare! Ninsorile vor face prăpăd. Se va produce polei, iar temperaturile vor fi extrem de scăzute

de: Ana Chivu
02 12. 2019

Iarna începe să se facă simțită! După temperaturi mai calde decât normalul perioadei, românii simt în sfârșit frigul. Meteorologii au indicat care sunt regiunile care vor fi acoperite de polei și cât de frig va fi.

Pprognoza meteo ANM! Iarna lovește România

Temperaturile încep să scadă din ce în ce mai tare, iar iarna cuprinde ușor toate regiunile țării. Meteorologii anunță ploi, lapoviță și ninsori consistente în regiunile montane pentru zilele ce umează să vină. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, pe data de 2 decembrie vremea va fi închisă în regiunile vestice, nordice și centrale, iar pe ariile extinse se semnalează precipitații. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în zonele de munte și Maramureș, mixte în Crișana, Transilvania și în jumătatea de mord a Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat mai ales pe creste, unde viteza rafalelor va depăși temporar 70 km/h. Zăpada chiar va viscoli în regiunile sudice și estice.

Averizare ANM
„Valabil de la : 02-12-2019 ora 10:00 până la : 02-12-2019 ora 14:00 În zona : Județul Sibiu: Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Boița; Se vor semnala : intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55…65 km/h”

Prognoza ANM. Ninsorile își fac apariția. Ce spun meteorologii?

Vremea în București

Azi, duminică, avem maxima de doar 6 grade Celsius, alături de un cer parțial însorit. Vânturi vin din partea de sud-sud-vest cu 6 km/h și cu rafale de 13 km/h. Minima zilei de luni, 2 decembrie, în Capitală, va fi de 2 grade Celsius, alături de 2 grade Celsius și o aversă. Vânturi vin din partea de 11 km/h și cu rafale de 20 de km/h.

„Vom avea temperaturi mai mari iarna, dar vor fi şi temperaturi mult mai severe decât înainte, este o reconfigurare a transferului de energie între componentele sistemului, un transport de energie mai mare în sistem, deci şi manifestările caracteristice pentru locul şi timpul de an sunt mai severe, mai energetice”
Climatologul Roxana Bojariu