Prognoza meteo de 1 martie. Cum va fi vremea în prima zi de primăvară
Specialitșii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză meteo. Care vor fi condițiile pentru 1 Martie și care sunt minimele și maximele pentru prima zi de primăvară?
Prognoza meteo ANM pentru 1 Martie
Specialiștii de la ANM anunță faptul că vom avea o vremea mai caldă decât normalul perioadei pentru weekendul 29-1 martie. Acest lucru se vede în mod deosebit în prima zi a primăverii. Weekend-ul a fost de asemenea însățit de mult soare, alături de precipitații de scură durată în zona de nord a țării. Ultima zi de iară a venit cu o vreme mai caldă, dar la noaptea s-au resimțit totuși rafale puternice și ninsori.
Ziua de duminică vine cu temperaturi frumoase, astfel că termoometrele vor indica între 7 și 15 grade Celsius. Pe timpul serii și nopții va începe să plouă mai serios în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvania și Oltenia. Precipitațiile își vor face apariția în zona montană, arată sursa citată. Maximele se încadrează între 6 ș 15 grade Celsius, iar minimele între -3 și 7 grade Celsius.
Vremea în București
Maxima pentru ziua de 1 Martie, pentru București, este de 14 grade Celsius, alături de un cer cu nori și soare. Vânturi vin din partea de sud-sud-est cu 6 km/h și cu rafale de 11 km/h. Minima serii va fi de doar 1 grad Celsius, alături de un cer predomninant noros. Vânturi vin din partea de sud-est cu 6 km/h și cu rafale de 9 km/h.
„Reconfigurare a transferului de energie”
„Temperaturi mai severe decât înainte, este o reconfigurare a transferului de energie între componentele sistemului, un transport de energie mai mare în sistem, deci şi manifestările caracteristice pentru locul şi timpul de an sunt mai severe, mai energetice. Per total, avem un glob care se încălzeşte. Până la jumătatea lunii decembrie nu pare să avem o trecere foarte bruscă spre iarnă, sunt temperaturi peste normalul perioadei. Din decembrie, a doua parte ar putea avea manifestări obişnuite iernii, sunt foarte importante aceste prognoze pe intervale mai scurte, şi cele nowcasting, cu anticipare imediată. E foarte posibil să avem fenomene extreme”
Roxana Bojariu, meteorolog ANM