Prognoza meteo azi, vineri, 31 iulie 2020. Vreme schimbătoare de la o oră la alta. Ploi, vijelii și caniculă

Prognoza meteo azi, vineri, 31 iulie 2020. Vreme schimbătoare de la o oră la alta

Meteorologii anunță vreme călduroasă și astăzi, 31 iulie, în majoritatea zonelor țării. Totodată, ANM a emis și o avertizare de tip Cod galben de caniculă pentru 17 județe. Mai multe detalii, în continuare.

Meteo 31 iulie. Cum va fi vremea în România

Vremea va fi călduroasă, astăzi, în cea mai mare parte a țării, local caniculară după-amiaza în regiunile sudice, cu toate că valorile termice vor marca o ușoară scădere față de ziua precedentă.

Potrivit meteorologilor, canicula se va resimți puternic în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei şi Dobrogei. Temperaturile maxime vor fi de 35… 37 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, potrivit ANM.

Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și în prima parte a nopții vor fi „perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, intensificări ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie, averse și descărcări electrice, local la deal, la munte, în estul, în sudul țării și izolat în restul teritoriului“, spun meteorologii.

Ploile pot avea și caracter torențial, iar pe suprafețe mici se vor acumula cantități mai importante de apă și vor fi condiții de grindină.

ANM a emis un Cod galben de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod galben de caniculă, care vizează 17 județe după cum urmează: Argeş, Bucureşti, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vâlcea.

În aceste zone temperaturile maxime vor fi de 35… 37 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Noaptea dinspre vineri spre sâmbătă va fi tropicală, cu temperaturi care nu vor coborî sub 20 de grade, potrivit specialiștilor.

Totodată, disconfortul termic se va menţine ridicat şi în Banat şi sudul Moldovei.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI