Prognoza meteo ANM, joi, 30 mai. Cum va fi vremea în București și în țară

Prognoza meteo ANM, joi, 30 mai

ANM a venit cu o nouă prognoza meteo pentru ziua de joi, 30 mai 2019. Apar ploile în mai multe zone din țară, dar temperaturile se mențin ridicate. Meteorologii precizează că temperaturile vor fi curprinse între 20 și 27-28 de grade. Cel mai cald va continua să fie în Bărăgan și Lunca Dunării, iar în București va ploua. Se vor semnala furtuni puternice pe fondul descărcărilor electrice în special în centrul și vestul teritoriului.

UPDATE – Meteorologii au emis o avertizare nowcasting cod portocaliu de vijelii și grindină, care intră în vigoare la ora 15:30 și este valabilă până la 16:30.

Zonele vizate: Județul Bistriţa-Năsăud: Bistrița, Teaca, Lechința, Chiochiș, Șieu-Măgheruș, Nușeni, Șieu, Matei, Budacu de Jos, Mărișelu, Galații Bistriței, Urmeniș, Budești, Sânmihaiu de Câmpie, Milaș, Miceștii de Câmpie, Silivașu de Câmpie.

Se vor semnala: „VIJELIE puternică, averse torențiale ce vor cumula 35 l/mp, descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi posibil medii”, anunță ANM.

UPDATE – ANM a emis o avertizare cod galben de ploi torențiale și vijelii, valabilă din 30 mai, ora 12:00, până în 31 mai, ora 3:00.

„În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, Moldova, Transilvania, local în Muntenia și Dobrogea, precum și în zonele de deal și de munte. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, informează ANM.

UPDATE – Meteorologii anunță ploi torențiale și vijelii până pe 6 iunie. Temperaturile vor urca până la 28 de grade Celsius, dar vor fi dese episoade de instabilitate atmosferică în majoritatea regiunilor din țară. Cantitatea de precipitații va fi mai mare decât în mod obișnuit în această perioadă.


Vremea în București

Șansele de ploaie sunt mai mici în București față de celelalte orașe ale țării, dar câțiva stropi de ploaie pot apărea în special prin vestul și nordul Capitalei. Ploile pot apărea în special după amiaza, iar din cauza temperaturii ridicate, la contact cu masa de aer rece care aduce vântul și ploaia, se pot produce tunete și fulgere.

Maxima zilei va fi de 27 de grade Celsius.

Prognoza meteo în restul țării

Vremea va fi în general instabilã. Temporar, îndeosebi în regiunile sudice, cenotrale şi estice, vor fi înnorãri accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, vijelii şi izolat grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi 15-25 l/mp şi izolat 35-40 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 30 de grade, cu cele mai scãzute valori în vestul ţãrii, iar cele minime între 10 şi 18 grade.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI