Prognoza meteo ANM 15-20 noiembrie. Vin ploi slabe și ninsori. Zonele vizate

Prognoza meteo ANM 15-20 noiembrie. Vin ploi slabe și ninsori. Zonele vizate
Meteo 15-20 noiembrie. Ce schimbări sunt anunțate

Anunț trist pentru români! Luna noiembrie vine cu multe schimbări în termometre. Temperaturile scad drastic, iar fenomenele meteo capricioase își fac apariția în anumite zone din România. Sunt așteptate ninsori și ploi slabe în perioada următoare.

Meteo. Ce trebuie să știe toți românii despre schimbările de vreme

Vremea o să îi supere pe mulți români care încă sperau la câteva clipe de soare. Frigul pune stăpânire pe țară, așa că temperaturile nu o să mai depășească 10 grade Celsius în perioada următoare. Per total, valorile termice o să scadă de la mijlocul săptămânii, anunțându-se și fenomene capricioase.

Ziua de astăzi, 15 noiembrie, vine cu anumite vești bune, ținând cont că maximele o să se întregistreze între 6 și 13 grade Celsius. Totuși, fericirea românilor nu este una de durată, ținând cont că temperaturile o să scadă de mâine. Joi, 18 noiembrie, maximele o să înceapă de la 4 grade Celsius.

De asemenea, în regiunile nord-vestice o să fie soare astăzi, iar temperaturile o să ajungă chiar la 10-12 grade Celsius. În zona de vest a Transilvaniei, în zona Crișanei, în Banat și în Maramureș, vremea o să fie una blândă. Între timp, cerul o să rămână temporar noros în jumătatea sudică a țării.

Temperaturi scăzute. Ce zone sunt vizate pentru vremea rece

Cei aflați în zona Moldovei trebuie să se aștepte la temperaturi scăzute, înregistrându-se doar 6-7 grade Celsius. Același lucru este valabil și pentru Dobrogea, iar Oltenia vremea o să fie mohorâtă. Soarele își face apariția la Arad, Oradea, Baia Mare și Timișoara, iar maximele pot ajunge la 10-12 grade Celsius.

Nici în Capitală românii nu scapă de vremea închisă. Temperaturile o să fie mai scăzute față de ziua de ieri, 14 noiembrie, iar cerul o să rămână acoperit de nori. Cei care locuiesc în această zonă trebuie să se pregătească pentru temperaturi care nu o să treacă peste 10 grade Celsius, potrivit Antena 3.

Unde sunt așteptate ninsori. Ce au anunțat meteorologii

Noaptea, temperaturile scad până la 4 grade Celsius, așa că toți care părăsesc locuințele seara o să fie nevoiți să se înarmeze cu haine groase pentru a nu se confrunta cu frigul. Vremea o să se mențină mohorâtă, spre tristețea tuturor celor care visau la o lună blândă din punct de vedere meteorologic.

De asemenea, vremea la munte se răcește, așa că, începând de miercuri, meteorologii anunță apariția ploilor slabe în aceste zone din România. Ninsoarea își face și ea apariția, așa că iarna câștigă teren și pune stăpânire pe țară.