Prognoza meteo actualizată de Paște. Schimbări mari de temperatură, cum va fi vremea în România

de: Stan Nicu
15 04. 2023

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo actualizată de Paște 2023. Astfel, conform predicțiilor, sunt anunțate schimbări mari de temperatură. Cum va fi vremea în toată România în următoarele zile.

ANM a actualizat prognoza meteo pentru Paște. Sunt anunțate schimbări mari de temperatură

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunţat prognoza meteo pentru Noaptea de Înviere şi pentru Paşte în România, pe regiuni.

„Urmează o noapte apropiată de normalul termic al datei din calendar, cu minime pozitive în aproape toată țara.

Cât vor fi valorile minime

Vorbim de minime cuprinse între unu până la 11 grade cu cele mai ridicate valori 10-11 în zona litoralului, posibil ușor sub 0 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Mâine dimineață este posibil să consemnăm ploi de scurtă durată și nu în cantități semnificative.

Inclusiv în Capitală vorbim de o minimă pe parcursul nopții între 8 până la 10 grade, iar mâine, în ziua sfintelor sărbători pascale, vorbim de asemenea, de temperaturi apropiate de normalul termic, mai ales în partea de sud și sud-vest a țării, acolo unde maximele vor atinge 20-21 grade, inclusiv în Capitală”, a spus Elena Mateescu.

Condiții de ploaie

Începând de după-amiază și pe parcursul nopții vor fi și condiții favorabile pentru ploi în mod deosebit în Oltenia, Muntenia, în Moldova, dar și în zonele montane ale acestora, cu cantități de 10-15 liutri pe metrul pătrat, inclusiv în Capitală.

În ziua de Paște, pe 16 aprilie 2023, se va înregistra o maximă de 16-17 grade Celsius cu perioade cu ploi în mod deosebit după-amiaza, moderate cantitativ.

Vremea de Paște în București

Pe 16 aprilie, în București temperaturile vot fi aproape de normalul termic cu valori de la nivelul maximelor de 16-17 grade Celsius.

Spre exemplu, mâine dimineață minima va fi de 8-10 grade Celisius, iar după-amiază se așteptă să fie și perioade cu ploi moderate cantitativ, asta însemnând undeva între cinci până la 10 litri pe metrul pătrat.

Urmează o săptămână cu vreme instabilă în toată România

De asemenea, săptămâna debutează cu o vreme în general instabilă, dar cu valori ale tempreaturilor peste perioada calendaristică.

Astfel, se vor înregistra temperaturi de peste 20 grade Celsius, pentru că deja meteorologii observă o încălzire a vremii de la o zi la alta. În plus, temperaturile crescând crește și probabilitatea de fenomene de instabilitate.

Astfel, pe parcursul posibil întregii săptămâni viitoare este posibil ca aversele să fie unele însemnate cantitativ în fiecare zi, cu cantități la nivelul întregii săptămâni, în medie peste 20-25 de litri pe metrul pătrat.