Prognoza meteo 21 – 31 august. Cum va fi vremea în România: totul se schimbă brusc

Prognoza meteo 21 – 31 august. Cum va fi vremea în România: totul se schimbă brusc
Prognoza meteo 21 - 31 august.

Cu toate că ultima lună de vară este pe final, iată că nu scăpăm de zilele extrem de călduroase. Astfel că temperaturile încep iar să crească, și în următoarele zile ar putea atinge și 35 de grade, în unele zone.

Prognoza meteo 21 – 31 august

Despre prognoza meteo din următoarele zece zile, dar și despre ce ne așteaptă în luna septembrie în privința prognozei meteo, a vorbit Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.

”Vorbim în general de o vreme frumoasă. Se va încălzi în majoritatea zonelor. Vorbim de temperaturi apropiate de pragul unei zile de caniculă, 34-35 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei și Banatului, precum și în sud-vestul Munteniei.

La acest sfârșit de săptămână, și chiar în primele zile din săptămâna care va începe. În același timp, trebuie să vorbim mai ales pentru perioadele de instabilitate atmosferică accentuată.

Este posibil ca, începând de marți, în zonele montane, în depresiunile Carpaților Orientali și Meridionali, să vorbim de averse torențiale și cantități de apă mai importante.

De altfel, actualizarea estimărilor pentru următoarele patru săptămâni, arată un semnal de valori excedentare de precipitații, în special în jumătatea de nord a țării, cu cele mai mari abateri în extremitatea nordică, pentru ultima săptămână din această lună.

Și valorile de temperaturi în zona litoralului se vor situa în limite de 20-25 de grade Celsius. Este o vreme în general frumoasă.

Pentru zona de munte mai vorbim de averse care pot avea caracter torențial, însă sfârșitul de săptămână aduce, în general, o vreme frumoasă și în încălzire de la o zi la alta.

De marți și a doua parte a săptămânii viitoare este posibil să treacă gradul de instabilitate atmosferică și să vorbim din nou de perioade cu fenomene asociate instabilității atmosferice”, a spus Elena Mateescu.

Cum va fi vremea în luna septembrie

Directorul ANM a vorbit și despre vremea în luna septembrie. Iată la ce să ne așteptăm, la început de toamnă!

”Prima săptămână din septembrie arată un semnal pentru valori mai ridicate în sud-vestul țării. În rest vor fi temperaturi apropiate de norme. Păstrează același semnal al unor catități excedentare, în special în extremitatea nordică. Săptămânile 13-20 septembrie, de asemenea vor fi temperaturi în zona normelor climatologice. Cu siguranță aceste informații se mai pot schimba.

Faptul că începutul toamnei, sau cel puțin prima jumătate a lunii septembrie, cu siguranță va mai aduce zile de vară, pentru că temperaturile maxime, frecvent înregistrate în această perioadă, vor depăși 25 de grade”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, potrivit sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI