11 iul. 2022 | 17:20

Prognoza meteo 11-24 iulie. Vești proaste pentru românii din agricultură

Vremea Meteo
Prognoza meteo 11-24 iulie. Vești proaste pentru românii din agricultură
Prognoza meteo 11-24 iulie. Se anunță secetă în Moldova și nu numai. Află în ce regiuni se vor semnala ploi și vânt.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza meteo 11-24 iulie. Vremea va fi foarte caldă în următoarele două săptămâni, potrivit anunțului făcut de meteorologi. Temperaturile vor atinge valori caniculare. În unele zone ale țării se vor semnala precipitații, însă doar în cantități reduse. A doua parte a lunii iulie va fi, așadar, secetoasă.

Prognoza meteo 11-24 iulie în regiunile din România

Ploi slabe și de scurtă durată se anunță pe spații mici în Banat, în zilele viitoare și în jurul datei de 16 iulie. În prima parte a intervalului pentru care a fost emisă prognoza meteo, vremea va fi caldă, însă nu peste specificul perioadei. Temperaturile vor atinge ziua valori cuprinse între 25 și 29 de grade. Nopțile vor fi relativ călduroase, cu temperaturi între 9 și 13 grade.

Începând cu data de 14 iulie, vremea se va încălzi semnificativ. Temperaturile vor atinge valori mai mari decât specificul perioadei. Maximele se vor situa în jurul a 34 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de aproximativ 15 grade Celsius.

În a doua parte a intervalului menționat, adică în perioada 18-22 iulie, disconfortul termic se va accentua. Valorile termice vor respecta, la rândul lor, o pantă ascendentă.

În prima parte a intervalului 11-24 iulie, vremea va fi mai răcoroasă în Crișana. Temperaturile se vor situa între 14 grade minimum și 25 de grade maximum. Pe perioade scurte de timp și local, se vor manifesta și ploi slabe din punct de vedere cantitativ.

După data de 14 iulie, vremea va deveni din ce în ce mai călduroasă. Valorile termice vor atinge niveluri mai ridicate decât specificul perioadei, la fel ca în Banat.

În perioada 18-22 iulie, valul de căldura se va intensifica, iar vremea va deveni caniculară.

Vremea în Transilvania și Maramureș pe 11-24 iulie

Potrivit meteorologilor, în primele zile din intervalul 11-24 iulie, vremea în Transilvania va fi răcoroasă. Temperaturile vor varia de la 12 grade Celsius la 23 de grade Celsius maximum, conform prognozei meteo.

Începând cu data de 14 iulie, valorile termice vor crește. Cu mici excepții, vremea va fi foarte călduroasă. Temperaturile vor stinge peste 30 de grade Celsius pe timpul zilei. Noaptea, valorile termice se vor situa în jurul a 16 grade Celsius.

Spre sfârșitul intervalului prognozat, căldura se va extinde. Disconfortul termic va deveni accentuat, iar valorile termice vor fi caniculare, anunță meteorologii. Se vor semnala și precipitații, însă în cantități foarte reduse.

Prognoza meteo 11-24 iulie indică în primele zile, în Maramureș, vreme răcoroasă. Temperaturile minime vor fi de 11 grade Celsius, în timp ce maximele vor atinge valori cuprinse între 19 și 23 de grade Celsius.

Vremea va fi caniculară în perioada 18-22 iulie. Se vor manifesta rafale de vânt, însă acestea vor fi foarte slabe din punct de vedere al intensității lor. La câmpie, vremea va fi frumoasă. Temperaturile minime vor varia între 9 și 12 grade Celsius. Valorile termice maxime se vor situa în jurul a 32 de grade Celsius.

Secetă uriașă în Moldova și Dobrogea, în luna iulie

Primele zile ale intervalului amintit vor fi răcoroase în Moldova. Aici, se vor înregistra temperaturi apropiate de specificul perioadei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 14 grade Celsius, în timp ce valorile termice maxime vor atinge 27 de grade Celsius.

Începând cu data de 14 iulie, vremea se va încălzi. Minimele vor fi de 18 grade Celsius, în timp ce maximele de 34 de grade Celsius. Se vor semnala precipitații, însă slabe din punct de vedere cantitativ.

În a doua parte a intervalului, în perioada 18-22 iulie, un val de caniculă va acapara întreaga regiune a Moldovei.

Vremea nu va fi foarte diferită în Dobrogea, potrivit prognozei meteo 11-24 iulie. În primele zile, temperaturile minime se vor încadra între 15 și 19 grade Celsius. Valorile termice maxime se vor situa între 26 și 29 grade Celsius.

După mijlocul intervalului amintit, vremea va deveni călduroasă, valorile termice maxime atingând 34 de grade Celsius.

Prognoza meteo în Muntenia și Oltenia, în luna iulie

În Muntenia, în primele zile, temperaturile se vor situa între 15 grade minimum și 29 de grade maximum, urmând ca după jumătatea săptămânii valorile termice să atingă 34 de grade Celsius.

Ulterior, vremea se va încălzi. Spre finalul intervalului 11-24 iulie, se vor semnala și ploi, însă slabe din punct de vedere cantitativ, de scurtă durată și doar pe spații mici.

Până miercuri după-amiază, în Oltenia, temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 și 14 grade Celsius. Temperaturile maxime se vor situa între 25 și 28 de grade Celsius.

După data de 14 iulie, vremea se va încălzi, iar temperaturile se vor situa în jurul a 34 de grade Celsius.

Parteneri
Visul neîmplinit al Deliei Budeanu. Dorința arzătoare care i-a rămas doar un regret
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul Hamas
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Chec fără zahăr și gluten. Nu îngrașă și are un gust incredibil de bun
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Decizie pentru mașinile pe benzină/motorină. Interzis în UE. Nu se mai vând, nu se mai cumpără
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
Cine va fi viitorul PREȘEDINTE al României. RĂSTURNARE în ALEGERI
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Cuza a renunțat la părul lung și a apelat la o schimbare radicală de look, după doi ani. Cum arată acum prezentatorul TV
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro