Prognoza ANM, sâmbătă 11 aprilie 2020. Vreme caldă pentru weekend

Prognoza ANM, sâmbătă 11 aprilie 2020. Vreme caldă pentru weekend
Prognoza ANM, sâmbătă 11 aprilie 2020. Vreme caldă pentru weekend

Meteorologii au anunţat prognoza meteo pentru weekendul 11 aprilie. Astfel, sunt anunţate temperaturi normale, conform perioadei calendaristice, în nord-vest, nord, nord-est şi centrul României, iar în restul ţării temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei.

Prognoza ANM, sâmbătă 11 aprilie 2020

Pentru ziua de sâ,bătă, 11 aprilie, meteorologii anunţă temperaturi maxime între 15 şi 26 de grade Celsius şi  minime între -5 grade Celsius în estul Transilvaniei şi 10 grade Celsius pe litoral şi în Dealurile de Vest. De asemenea, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în centrul şi în estul României în a doua parte a zilei, când în Moldova, pe alocuri, va ploua slab.

În plus, vântul va sufla slab şi moderat, va avea intensificãri în est, centru, nord-vest şi la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Cele mai mari viteze se vor înregistra în Moldova şi pe crestele munţilor, cu rafale cuprinse în general între 45 şi 60 de kilometri la oră.

Vreme caldă pentru weekend

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru data calendaristică în care ne aflăm. Pe cer vor apărea nori trecători şi doar cu totul izolat vor fi condiţii de ploi slabe la munte. Vântul va avea unele intensificãri doar pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi în scădere în cea mai mare parte a României, dar mai ales în regiunile din sud şi sud-est. Acestea se vor încadra între 11 şi 21 de grade Celsius, iar cele minime între -2 şi 9 grade Ceslsius, mai coborâte în estul Transilvaniei pânã spre -5 grade Celsius. De asemnea, pe arii restrânse în nord şi în centru se va depune brumă.

Prognoza ANM, sâmbătă 11 aprilie 2020. Vreme caldă pentru weekend
Prognoza ANM, sâmbătă 11 aprilie 2020. Vreme caldă pentru weekend

ANM anunță că Dobrogea şi Bărăgan va avea parte de soare, atmosferă plăcută şi se face mai cald decât ieri, cu temperaturi de 23-24 de grade în zona Bărăganului, dar pe litoral va fi mai răcoare iar în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, continua să se încălzească.

În Oltenia nici urmă de nori pe cer, un vânt destul de liniştit şi temperaturi cu 5-6 grade mai ridicate decât ieri. Încălzirea vremii continuă şi în ţinuturile sudice. Norii nu apar nici aici iar maximele ajung pe la 23 de grade, iar pe timpul nopţii vor fi în jur de 6 grade.

În Capitală, se anunță cer variabil, vânt slab și moderat și maxime de 19 grade…20 grade. Vremea este bună sâmbătă, așa că să vă îmbrăcați adecvat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI