Prognoza ANM pentru miercuri, 5 august 2020. Vremea se va răcori în anumite zone

Prognoza ANM pentru miercuri, 5 august 2020. Vremea se va răcori în anumite zone

După două zile de caniculă și temperaturi ridicate, ANM anunță o răcire a vremii în aproape toate teritoriile României, dar și o instabilitate a vremii accentuată și averse de ploaie.

Prognoza ANM pentru miercuri, 5 august 2020

Pentru ziua de miercuri ANM anunță valori termice ce se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice, nord-estice și nord-vestice, iar regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Vremea se va răcori în anumite zone

ANM anunță, în regiunile vestice mai ales, că vremea se va răcori față de ziua precedentă. Vom avea parte de instabilitate atmosferică și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, local averse, descărcări electrice, posibil grindină și cantități însemnate. ANM preconizează că în restul teritoriului vremea va fi predominant frumoasă, dar local călduroasă după-amiaza. Tot astăzi cerul va fi variabil și doar izolat vor fi ploi de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare de apariție în zona montană. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în jumătatea de sud a țării și la munte, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până spre 8 grade.

BANAT
În primele două zile vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul valorii de 32 de grade. În data de 5 august se va răci cu aproximativ 4-5 grade, apoi treptat se va încălzi ușor, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor termice va avea variații în general între 29 și 32 de grade. În tot intervalul temperaturile minime se vor situa, în medie, între 16 și 19 grade. Vor fi posibile intervale de timp cu averse aproape în fiecare zi, dar mai ales în jurul datei de 5 august.

CRIŞANA
În intervalul de prognoză media temperaturilor maxime va avea oscilații în general între 30 și 32 de grade și va caracteriza o vreme călduroasă. Excepție va face ziua de 5 august, când se va resimți o răcorire, iar media maximelor termice din întreaga regiune se va situa în jurul valorii de 28 de grade. Din dimineața zilei de 4 august, minimele termice nu vor mai avea variații semnificative, iar media lor se va situa între 16 și 19 grade. Vor fi averse în 4 și în 5 august, apoi trecător, posibil, și după data de 8 august.

Prognoza ANM pentru miercuri, 5 august 2020. Vremea se va răcori în anumite zone
Prognoza ANM pentru miercuri, 5 august 2020. Vremea se va răcori în anumite zone

TRANSILVANIA
În prima săptămână media temperaturilor va fi în creștere, cea a maximelor de la 28 la 31 de grade și cea a minimelor de la 11 la 16 grade. În cea de a doua săptămână media temperaturilor maxime va avea variații între 27 și 30 de grade, iar temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 13 și 15 grade. Vor fi averse în jurul datei de 5 august, apoi trecător, posibil, și după data de 7 august.

MARAMUREŞ
În ziua de 4 august se va încălzi, iar media maximelor termice va atinge 31 de grade. În ziua următoare se va răci cu 2-3 grade, apoi se va încălzi din nou, astfel încât în data de 7 august aceasta va atinge 32 de grade. Ulterior maximele termice vor scădea ușor, iar în ultimele zile de prognoză, media lor se va apropia de 28 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere de la o medie de 12 grade în prima dimineață, până la 17 grade în dimineața de 5 august, apoi vor avea ușoare variații în general între 15 și 17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 5 august și în intervalul 8 – 16 august.

MOLDOVA
Până în data de 7 august temperaturile vor fi în creștere, de la o medie a maximelor de 29 de grade în prima zi, până spre 34 de grade în ultima, iar minimele de la 12 la 19 grade. După această dată valorile termice vor scădea treptat, media maximelor ajungând la 29-30 de grade în ultimele zile ale intervalului, iar cea a minimelor la 16-17 grade. Din data de 7 august va crește probabilitatea pentru intervale cu instabilitate atmosferică.

DOBROGEA
Vremea va fi în încălzire până în data de 8 august, când media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 32 de grade, iar cea a minimelor va fi de 22.-23 de grade. Din 9 august temperaturile vor scădea ușor și treptat, astfel încât la finalul intervalului de prognoză media maximelor va coborî sub 30 de grade, iar cea a minimelor va fi de 19-20 de grade. După data de 8 august, pe arii restrânse, vor fi posibile averse în general slabe cantitativ.

MUNTENIA
În tot intervalul de prognoză vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în general între 31 și 34 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere, de la o medie de 15 grade în prima zi, până spre 20-21 de grade în 8 august dimineața, apoi vor începe să scadă ușor și treptat, iar în ultimele zile ale intervalului media lor ar putea coborî sub 18 grade. Din data de 7 august, pe arii restrânse, vor fi posibile averse.

OLTENIA
Vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce va avea variații în general între 31 și 33 de grade. Media temperaturilor minime se va situa între 15-16 grade în prima dimineață și 18-19 grade în diminețile zilelor de 8 și de 9 august. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 5 și 9 august.

BUCUREȘTI
Vremea se va menține frumoasă și călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 32-34 de grade, iar cea minimă de 15-18 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI