Prognoza ANM pentru miercuri, 17 iunie 2020. Ploi abundente în toată țara

Prognoza ANM pentru miercuri, 17 iunie 2020. Ploi abundente în toată țara
Prognoza ANM pentru miercuri, 17 iunie 2020. Ploi abundente în toată țara

Ploi abundente, vreme închisă și temperaturi scăzute. Asta anunță ANM pentru ziua de miercuri, 17 iunie 2020. Precipitațiile vor fi la nivelul întrgii țări și instabilitatea termică să se accentueze.

Prognoza ANM pentru miercuri, 17 iunie 2020

Pentru ziua de miercuri ANM nu are vești bune, la nivelul întregii țări, încă de dimineață, iar instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Fenomenul de instabilitate va fi resimțit după-amiaza și în prima parte a nopții prin înnorări. Astăzi aversele de ploaie vor avea și caracter torențial și vor fi descărcări electrice. Intensificările de scurtă durată ale vântului vor fi resimțite  mai accentuat și pe alocuri vom avea parte de vijelii și grindină.

Ploi abundente în toată țara

Miercuri,  se vor înregistra cantități de apă însemnate ce vor depăși 20-30 l pe metrul pătrat. Pe arii restrânse canntitățile de apă vor ajunge la 40-60 l pe metrul pătrat. Temperaturile maxime se încadrează  între 20 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade. Instabilitatea atmosferică va fi în continuare accentuată pe tot parcursul celor două zile, miercuri și joi, și se va concretiza prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi local însemnate, cu precădere în intervalul celor două zile. Ulterior, manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii mai restrânse, cu precădere în timpul după-amiezilor.

Prognoza ANM pentru miercuri, 17 iunie 2020. Ploi abundente în toată țara
Prognoza ANM pentru miercuri, 17 iunie 2020. Ploi abundente în toată țara

ANM a emis și o avertizare meteorologică de Cod Galben pentru perioada 16 iunie – 18 iunie, astfel că vom avea parte de instabilitate atmosferică temporar accentuată la nivelul întregii țări până joi, 18 iunie, și o altă avertizare, tot de Cod Galben, pentru județul Constanța, aici semnalându-se local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu  descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l pe metrul pătrat și pe arii restrânse 40…60 l pe metrul pătrat.

Nici Capitala nu scapă de vremea instabilă. Bucureștenii vor avea parte de cer cu înnorări temporar accentuate . Astăzi vor fi perioade în care se vor semnala averse de ploaie cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă ce se vor acumula îndeosebi în intervale scurte de timp, vor depăși 15…20 l pe metrul pătrat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 26 de grade, iar cele minime între 15 și 17 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI