Profit uriaș pentru firmele de asigurări din România. Câți bani au făcut în primele 6 luni din 2020

Profit uriaș pentru firmele de asigurări din România. Câți bani au făcut în primele 6 luni din 2020
Profit uriaș pentru firmele de asigurări din România. Câți bani au făcut în primele 6 luni din 2020

Profitul celui mai mare acționar din asigurări a explodat în primele 6 luni din anul 2020. Câștiguri de patru ori mai mari pentru austrieci, în România.

Profit uriaș pentru firmele de asigurări din România în criza COVID-19. Au câștigat de patru ori mai mult în primele șase luni din 2020

Companiile de asigurări deținute în România de Vienna Insurance Group (VIG) au înregistrat un profit înainte de impozitare de 9,5 milioane de euro, în primele șase luni ale anului curent, în creștere cu 295% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

VIG înregistrase în România, în primul semestru al anului 2019, un profit înainte de impozitare de 2,4 milioane de euro. De asemenea, VIG a obținut pe piața din România un volum de prime brute subscrise de 229,1 milioane de euro, în scădere cu 2,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, când raportase prime de 234,9 milioane de euro.

  • VIG deţine companiile BCR Asigurări de Viaţă, Omniasig şi Asirom.

Despre companie

  • Compania a intrat pe piața românească în anul 2001, prin achiziția a 51% de acțiuni la Unita.
  • VIG deține în țara noastră și compania de brokeraj Vienna Investment Trust, care a avut un profit de 0,4 milioane de euro în 2007.

VIG este una dintre companiile principale de asigurări din Europa Centrală și de Est și are sediul la Viena, Austria. Bazele ei au fost puse în anul 1824, când a fost înființată ”Wechselseitige k. u. k. priv.Brandschadenversicherungsanstalt” de către Georg Ritter von Höglmüller. Brandul Vienna Insurance Group este folosit din anul 2006.

VIG a preluat, din martie 2008, afacerile de asigurări ale băncii Erste Bank, inclusiv cele de pe piața românească. Astfel, compania a preluat participațiile majoritare în cadrul BCR Asigurări de Viață și BCR Asigurări de la Banca Comercială Română (BCR). Tot în acel an, VIG a vândut 55% din participația deținută la Unita companiei austriece Uniqa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI