Profeția teribilă a lui Raed Arafat. Ce urmări vor avea alegerile locale asupra pandemiei de COVID-19

Profeția teribilă a lui Raed Arafat. Ce urmări vor avea alegerile locale asupra pandemiei de COVID-19 Sursă foto: Inquam Photos/ Alex Nicodim

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a vorbit în cursul serii de marți despre perioada grea cu care s-a confruntat, în contextul pandemiei de COVID-19. Acesta a dezvăluit momentele dificile pe care trebuie să le gestioneze, mai ales atunci când este aspru criticat pentru deciziile luate spre binele cetățenilor. Printre altele, șeful DSU a atras atenția politicienilor vizavi de efectele pe care le au alegerile asupra sănătății publice.

“Orice campanie electorală nu face ușoară lupta cu o pandemie”

Invitat la emisiunea “Medika Special”, moderată de Dana Cherea, Raed Arafat a vorbit deschis despre aspectele importante care marchează această perioadă tensionată politic și medical.

Fiind întrebat dacă este de părere că alegerile locale și evenimentele care se învârt în jurul acestora influențează pandemia de COVID-19 din România, Raed Arafat a răspuns afirmativ, oferind câteva argumente bine punctate.

În primul rând, șeful DSU confirmă politizarea pandemiei, un fenomen des întâlnit în țara noastră.

Șeful DSU dezvăluie că sănătatea și încrederea cetățenilor a fost expusă pe un teren vulnerabil, existând riscul ca în situații de urgență, autoritățile să-ți piardă credibilitatea în fața tuturor.

Cu această ocazie, Raed Arafat le cere colegilor săi politicieni să colaboreze într-o manieră productivă și sinceră pentru a face față cu brio acestei pandemii.

“Fără nicio discuție, la un anumit moment, acest lucru s-a observat…Eu dacă o să spun altceva lumea o să mă ia că nu sunt serios. Deci, clar că au existat niște momente de politizare așa cum am politizat, altă dată, alte situații de urgență.

Și noi foarte mult le explicăm colegilor din organizații mondiale-s-a vorbit la NATO, s-a vorbit la UE, la Națiunile Unite- că trebuie transmis tuturor politicienilor, chiar dacă pare o utopie, că situațiile de urgență care necesită reacții imediate nu pot să devină un teren de joacă pentru politic.

Deci, să lase astfel de situații și să colaboreze, nu să le folosească ca pe un teren de joacă, e greșit! Este foarte greșit în situația unei pandemii!”, a afirmat Arafat.

Raed Arafat, despre greșeala făcută înainte de pandemie

Secretarul de stat în MAI susține că cel mai teribil lucru care s-ar putea produce la nivel national este pierderea încrederii. În acel moment, cetățenii ar ignora cu desăvârșire recomandările autorităților, ceea ce ar conduce la haos și implicit, la un dezechilibru major în sistemul medical.

Acesta recunoaște, de asemenea, că autoritățile competente nu s-au pregătit suficient de bine pentru această pandemie.

“În situația ca populația să nu mai creadă nimic și să nu mai asculte nimic. Asta ar fi cel mai grav! Ar însemna să pierdem controlul.

Noi trebuia să ne pregătim mult mai bine înainte… Acest lucru, chiar dacă s-a încercat, nu s-a reușit și ne-am pregătit în timpul pandemiei, atunci am crescut pregătirea noastră. Nu este suficient. Și nu cred că am făcut tot ce trebuie, încă mai este foarte mult de făcut!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI