Produsul toxic din bucătărie. Puțină lume știa cât de periculos e
Folia de aluminiu este porintre cele mai utilizate produse în bucătărie. Folia de aluminiu are mai multe întrebuințări, iar gospodinele o găsesc foarte utilă și îi găsesc mereu alte și alte întrebuințări. Specialiștii atrag atenția, însă, că folia de aluminiu pune în pericol sănătatea și că ar fi mai bine să se renunțe la ea.
Acesta este produsul toxic din bucătărie. Puțini știu cât de periculos este
Folia de aluminiu a devenit indispensabilă aproape în orice bucătărie. Unele gospodine o folosesc pentru a depozita mâncarea în frigider, altele pentru a găti, iar asta, spun specialiștii, este adevăratul pericol. Potrivit avertismentului specialiștilor, folia, fiind făcută din aluminiu, este periculoasă pentru sănătatea umană.
Odată intrată în contact cu produsele alimentare, metalul de pe folie este excretat și, ulterior, intră în organismul uman. Substanța excretată este toxică și periculoasă în mod special pentru sistemul nervos al omului. În cazul adulților, folia duce la hiperactivite, însă nu acesta nu este singurul risc. Folia de aluminiu poate duce la debutul și dezvoltarea gavei bolii Alzheimer. De aceea, specialiștii avertizează și recomandă să nu se mai folosească folie de aluminiu în pregătirea termică a alimentelor.
Nu cumpărați mâncare ambalată în folie de aluminiu
De asemenea, specialiștii recomandă să nu fie cumpărată mâncare ambalată în folie de aluminiu.
Specialiștii avertizează asupra riscurilor la care ne supunem atunci când folosim folie de aluminiu. Astfel, aluminiul se acumulează în oase, organe și alte țesuturi ale corpului. Primele semne ale otrăvirii cu aluminiu sunt: slăbiciunea musculară, dureri osoase, atacuri de panică și confuzie.
În rândul copiilor, riscurile sunt și mai mari. Aceștia pot dezvolta boli ale creierului, sistemului nervos, anemie și probleme pulmonare. Un alt factor de risc pe care puțini îl cunosc este cel al consumului ridicat de medicamente care conțin aluminiu, precum aspirine și multivitamine.