Produsul retras din magazinele Lidl. Ce bacterie au descoperit inspectorii, s-a întâmplat în Elveția

de: Manolică Anca
15 10. 2023

O nouă alertă alimentară în magazinele Lidl din Elveția, după ce s-a descoperit o bacterie extrem de periculoasă în interiorul unui produs frecvent cumpărat. Celebrul lanț de magazine a făcut un apel către toți clienții care l-au cumpărat să îl înapoieze în supermarket. Iată despre ce lot este vorba.

Un nou produs retras din magazinele Lidl

Retailerul german a decis să recheme în magazine un produs în interiorul căruia s-a găsit o bacterie extrem de periculoasă. Este vorba despre produsul ”Fromani Cheesecake Mix, 250 g” de la producătorul Cremo SA, care are data limită de consum 14.12.2023.

În urma testărilor și examinărilor în amănunt, a ieșit la iveală prezența bacteriei Listeria monocytogenes în produsul în cauză. Bacteria Listeria monocytogenes poate provoca boli grave de stomac și intestinale și produce simptome similare cu cele ale unei infecții gripale.

Bacteria poate duce la complicații

Dar lucrurile sunt și mai periculoase în cazul unor anumite grupuri de persoane. Vorbim aici de sugari, copii mici, vârstnici, femei însărcinate și persoane cu un sistem imunitar slăbit, care pot fi expuse riscului de complicații grave.

Din cauza acestui risc pentru sănătate, este important ca toți cei care au cumpărat Fromani Cheesecake Mix, 250 g să țină cont de această rechemare și să evite consumul produsului.

Produsul retras din magazinele Lidl

Citește și: Produsul adorat de milioane de români, retras de la raft. Nu-l mai găsești în Mega Image, Auchan, Cora sau Profi

Produsul a fost retras de la vânzare

Produsul afectat de la producătorul Cremo SA a fost comercializat de Lidl Elveția. Din motive de protecție a consumatorilor, lanțul de magazine a reacționat imediat și a retras produsul de la vânzare. Acesta poate fi returnat la orice filială Lidl, urmând ca prețul de achiziție să fie, bineînțeles, rambursat, chiar dacă nu se prezintă bonul de casă.

Important de subliniat este faptul că retragerea produsului face referire doar la articolul ”Fromani Cheesecake Mix, 250 g” de la producătorul Cremo SA, care are data limită de consum 14.12.2023. Toate celelalte produse vândute de Lidl Elveția nu sunt vizate de această rechemare.

Lidl Elveția a ținut, totodată, să își ceară scuze pentru neplăcerile create.

Citește și: Produsul retras de urgență din magazinele Kaufland România. Ce au descoperit inspectorii