13 nov. 2021 | 17:03

Produsul retras din Carrefour România. Mare atenție, conține o bacterie

News
Produsul retras din Carrefour România. Mare atenție, conține o bacterie
Produsul retras din Carrefour Romania

Veste importantă pentru clienții lanțului de supermarketuri Carrefour România. Celebrul retailer francez a retras de pe piață un produs alimentar cu specific românesc. Despre ce este vorba.

Ce produs alimentar a fost scos de pe rafturile de la Carrefour România

Oficialii Carrefour România au luat o decizie drastică, în urmă cu puțin timp, când au retras un produs de la comercializare din cauza unor nereguli descoperite de către inspectorii de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Produsul interzis aparține categoriei de mezeluri și cărnuri, marca „Drag de România”, aceasta fiind o gamă proprie dezvoltată de divizia locală a retailerului Carrefour, prin care s-a dorit promovarea la raft a produse românești.

Mai exact ar fi vorba despre o tobă de porc de la brandul Drag de România, despre care specialiștii ar fi descoperit că ar fi conținut o anumită bacterie numită Listeria monocytogenes. Persoanele care au cumpărat produse din lotul sancționat au fost sfătuite să renunțe la produs.

În schimbul acestora, oficialii Carrefour România le-au returnat contravaloarea produselor, fără ca românii să fie nevoiți să prezinte bonul fiscal la casă.

„Persoanele care au consumat produsul menționat mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum.”, anunță ANSVSA, pe site-ul oficial al instituției, notează cei de la wall-street.ro.

Aceasta nu este prima dată când comisarii de la ANSVSA le-au cerut marilor retaileri din România să retragă anumite produse de pe piață. În trecut, mai multe branduri de băuturi răcoritoare și înghețată au fost interzise din cauza faptului că anumite produse aveau un conținut bogat în oxid de etilenă.

Ce produse au fost retrase din Kaufland România

Supermarketul Carrefour nu este singurul care s-a confruntat cu anumite retrageri a produselor de pe piață. Cu puțin timp în urmă, Kaufland Timișoara a fost sancționat de către inspectorii de la Protecția Consumatorului cu suma de 60.000 de lei.

În urma unor controale efectuate în supermarketul Kaufland din Timișoara, comisarii au găsit anumite nereguli privind prețurile unor produse alimentare ce erau oferite de Black Friday și depozitarea unei categorii de alimente care au fost retrase imediat de la raft.

De asemenea, autoritățile au hotărât oprirea temporară a activității la toneta alimentară din parcarea magazinului Kaufland Timișoara, deoarece s-a constatat folosirea unor cuptoare și grătare electrice necurățate și neigienizate cum trebuie.

În ceea ce privește prețurile alimentelor „reduse” de Black Friday, inspectorii de la Protecția Consumatorului au sesizat faptul că acestea ar fi avut același preț și înainte de începerea campaniei de vineri, 12 noiembrie.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Animalul rar care trăiește doar în România. E considerat un miracol al naturii și face parte dintr-o specie preistorică
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
O celebră poveste de dragoste, pe Netflix. A fost citită de toată planeta
EVZ.ro
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews
România a luat total fața Ungariei. Budapesta a recunoscut. Ungurii au fost depășiți
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
SENIORII au DAT LOVITURA! ANUNȚ privind BANII! E bucurie IMENSĂ
Mediaflux
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce părere are Bianca Drăgușanu despre Selina, iubita lui Victor Slav. Cum se înțeleg cele două: „Nu are de ce să-mi fie frică”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro