Produsul IKEA care prezintă risc de incendiu. Scapă de el, dacă îl ai pe acasă! Anunțul oficial al companiei

de: Ștefan R. Apostol
17 07. 2024

Gigantul suedez IKEA are probleme cu o anumită game de produse, iar ca urmare a decis să-și anunțe clienții cu privire la acest aspect. În comunicatul emis se vorbește despre produsul IKEA care prezintă risc de incendiu, recomandarea fiind de returnare.

Care este produsul IKEA care prezintă risc de incendiu?

Compania suedeză de mobilă IKEA a emis astăzi, 17 iulie, o rechemare pentru unele modele de power bank-uri Varmfront, citând un risc de incendiu din cauza unei erori de fabricație.

Un total de 36 de unități afectate au fost vândute doar în Singapore și nu au fost raportate incidente în țară, iar această eroare este izolată doar la aceste modele, după cum urmează:

  • Varmfront power bank 10,400mAh (număr de model E2038) cu ștampilă de dată (YYWW) 2313, 2316, 2318 sau 2319
  • Varmfront power bank 5,200mAh (număr de model E2037) cu ștampilă cu dată (YYWW) 2318, 2319 sau 2322

Anunțul oficial al companiei referitor la aceste produse

Clienții trebuie să verifice imprimarea de pe partea inferioară a power bank-ului lor Varmfront pentru a confirma dacă unitatea lor este afectată, a declarat IKEA. Cele cu alte ștampile de dată nu sunt afectate de rechemare.

Cei care dețin aceste produse trebuie să nu le mai folosească imediat și să contacteze IKEA pentru o rambursare completă. Dovada achiziției nu este necesară, mai precziează oficialii companiei

„Produsele IKEA sunt evaluate în funcție de riscuri și testate temeinic pentru a ne asigura că pot rezista testului dur al vieții de zi cu zi acasă și că sunt conforme cu cerințele și reglementările aplicabile pe toate piețele pe care operează Ikea”, a declarat compania de mobilă.

Rechemarea este în toate magazinele gigantului suedez

Conform informațiilor furnziate de companie, produsul este rechemat din toate magazinele pe care gigantul suedez le are în Europa, Asia, etc. În același comunicat compania și-a cerut scuze pentru orice inconveniente cauzate de rechemare.

Se pare că același produs menționat anterior, regăsit și în celelalte magazine din lume, ar avea aceleași probleme, astfel că s-a lșuat decizia de a-l retrage la nivel global, nu numai la nivel local.

Deși compania are o politică strictă cu privire la aceste caracteristici, se pare că din când în când apar astfel de situații, astfel că deciziile de rechemare nu sunt neobișnuite, nici chiar pentru gigantul suedez IKEA.

Așadar, dacă ai achiziționat în ultima vreme unul din produsele menționate anterior, este cazul să mergeți la unul din magazine și să le returnați, astfel evitând potențialele riscuri menționate în comunicatul companiei.