Produsul din frigider care te scapă de calcarul din baie. E ieftin, nu te-ai fi gândit niciodată la el

Produsul din frigider care te scapă de calcarul din baie. E ieftin, nu te-ai fi gândit niciodată la el
Toate gospodinele trebuie să știe despre produsul din frigider care te scapă de calcarul din baie. E ieftin, nu costă deloc mult.

Dacă îți place ca locuința ta să strălucească de curățenie, trebuie să știi întotdeauna cum să îndepărtezi calcarul. Depozitele albe apar în toate locurile în care există apă și, în cazul în care nu sunt curățate la timp, va fi greu să fie eliminate. Playtech Știri îți prezintă produsul din frigider care te scapă de calcarul din baie. Nu te-ai gândit niciodată la el.

Produsul din frigider care te scapă de calcarul din baie

Nu mai știi cum să elimini calcarul de pe robinete, duș, toaletă sau alte obiecte din baia ta? Suntem aici pentru a te ajuta. Playtech Știri îți prezintă produsul ideal pe care să îl folosești pentru a scăpa rapid de depozitele albe. Cu toate că îl ții în frigider, probabil nu știai că este foarte acid. Datorită acestei proprietăți, dă rezultate impecabile.

Calcarul lasă filigrane și depuneri albe pe toate suprafețele, după ce apa se evaporă. Dacă folosești apă dură, probabilitatea să te confrunți cu depuneri de carbonat de calciu este mai mare. Vestea bună este că nu este obligatoriu să folosești substanțe chimice abrazive pentru a curăța finisajul obiectelor din baie.

Există un produs pe care, cel mai sigur, îl ai deja în frigider și pe care îl poți utiliza pentru a curăța calcarul. Carbonatul de calciu nu este o substanță periculoasă, însă arată inestetic. Cel mai negativ aspect este că poate să conducă la blocaje la nivelul robinetelor, țevilor sau capetelor de duș, reducând astfel presiunea apei.

Cu siguranță ai auzit deja despre utilizarea lămâilor sau a acidului citric pentru îndepărtarea calcarului. Oțetul este, de asemenea, popular în rândul gospodinelor pentru proprietățile sale eficiente la capitolul curățare și dezinfectare. Produsul despre care nu știai că poate fi folosit la această sarcină este, însă, altul: ketchup-ul.

Cum să folosești ketchup-ul împotriva calcarului

S-ar putea să te surprindă, însă ketchup-ul funcționează foarte bine împotriva depunerilor albe de carbonat de calciu. Asta datorită faptului că este foarte acid, atacând urmele de calcar și făcând obiectele să arate ca noi. Nu este deloc dificil să îl folosești la curățarea obiectelor din baie.

Tot ce trebuie să faci este să aplici ketchup pe suprafețele afectate de calcar și să lași produsul să acționeze timp de cinci până la zece minute. Apoi, ia o cârpă din microfibră umedă și șterge produsul.

Citește și: Ingredientul de 2 lei care te scapă de calcarul de la mașina de spălat. Va fi ca nouă

Trebuie precizat totuși că specialiștii recomandă gospodinelor să aibă grijă pe ce fel de suprafețe folosesc produsul. Ketchup-ul nu poate fi aplicat pe orice fel de zonă. Dacă vrei să profiți de el, folosește-l doar pe oțel inoxidabil și pe suprafețe neporoase care nu sunt uzate. Nu îl aplica pe porțelan sau plastic.

Urmăriți Playtech.ro și pe