Produsul din baie care te scapă de petele de grăsime de pe haine. E aur pentru ținutele tale!

Produsul din baie care te scapă de petele de grăsime de pe haine. E aur pentru ținutele tale!
Uită de petele de grăsime de pe haine cu un produs din baie

Petele de grăsime de pe haine ne dau mari bătăi de cap, mai ales atunci când nu aveam în plan să punem mașina de spălat în funcțiune. Află că poți scăpa ușor de corvoadă cu ajutorul unui produs banal pe care sigur îl ai în baie.

Scapă de petele de grăsime de pe haine cu un produs din baie

Petele sunt o adevărată problemă pentru orice gospodină, mai ales atunci când ne referim la cele de ulei, indiferent de suprafața pe care acestea se formează. Astfel, dacă se întâmplă să ai pudră de talc prin baie, este perfect. Pune pulberea albă pe o dischetă demachiantă udă, apoi freacă bine zona afectată, până când pata a ieșit.

Este ideal pentru haine sau tapiserie. În cazul în care pata este mai puternică, adaugă pudră de talc și las-o să acționeze preț de câteva minute înainte de a o șterge.

Pentru a scăpa de petele de grăsime de pe haine poți folosi și cretă albă. Acoperă toată zona pătată cu cretă și las-o să acționeze timp de minimum cinci minute. După ce timpul a expirat, bagă materialul pătat direct în mașina de spălat.

Metode pentru a scăpa de petele de transpirație, deodorant, cafea sau vin roșu

Petele de transpirație – dacă ai observat și tu pete galbene de transpirație pe haine, nu îți face griji. Ele pot fi îndepărtate simplu cu ajutorul sucului de lămâie proaspăt stors. Amestecă-l în cantități egale cu apă și curăță materialul în zona respectivă.

Pete de deodorant – pentru acest tip de pete folosește cu încredere foile pentru uscător.

Petele de cafea – nu intra în panică dacă ți-ai pătat bluza cu cafea, pantalonii, covorul cel nou sau fața de masă. Poți scăpa simplu de problemă cu ajutorul unei paste preparate din apă și bicarbonat de sodiu. Freacă bine zona pătată cu acest amestec, apoi pune haina la spălat.

Pete de vin roșu – e știut că vinul roșu produce cele mai dificile și de temut pete. Dacă ai avut ghinionul să pătezi ceva cu el, soluția este sarea. Toarnă sare peste pată și las-o să stea timp de o oră. De reținut este că ingredientul funcționează cel mai bine atunci când este aplicat imediat după ce materialul a fost pătat.

Ce poți folosi în cazul petelor de cerneală, ruj sau sânge?

Pentru petele de cerneală este ideal laptele, iar pentru ruj pasta de dinți. Pune pastă pe pată, freacă materialul și apoi clătește. Cât despre petele de sânge, ele se pot curăța, de asemenea, mai rapid decât ai crede. Combină o lingură de detergent de rufe sau o soluție de pete cu o ceașcă de apă oxigenată într-un bol de mici dimensiuni. Înmoaie o cârpă curată în soluție, stoarce-o bine, apoi curăță delicat locul pătat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI