Produsul de 3 lei care trebuie adăugat în piureul de cartofi. Gustul va fi mai aromat
Pentru a prepara un piure aromat, ai nevoie de un ingredient ce costă nu mai mult de 3 lei. S-ar putea să îl ai deja acasă, în cămară sau în frigider. Adaugă două linguri din acest produs în compoziția de cartofi sfărâmați cu unt și lapte și vei obține un rezultat pe măsură. Toată lumea de la masă va fi mulțumită!
În ce constă secretul celui mai aromat piure
Vrei să prepari cel mai gustos și aromat piure de cartofi? Ai ajuns la locul potrivit. O gospodină a prezentat pentru BBC o rețetă simplă a acestei mâncăruri, făcută publică apoi de angajații redacției. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a face piure, prepararea lui fiind foarte ușoară.
Chiar dacă ești începătoare în ale gătitului, poți fi convinsă că vei reuși să prepari cel mai bun piure doar respectând indicațiile din rețeta publicată de BBC. În fapt, savoarea piureului nu stă neapărat în modul de manipulare a ingredientelor cât în calitatea și imaginea lor. Iată de ce!
Citește și: Nu mai pune lapte sau apă în piure! Ingredientul care îl face mult mai bun şi mai cremos decât la restaurant
Cu ce ingrediente să sporești aroma piureului de cartofi
BBC notează că, pentru a oferi preparatului un gust desăvârșit, în compoziția de cartofi sfărâmați pentru piure se adaugă, la final, două linguri de muștar. Este ingredientul cheie folosit de gospodina care a împărtășit rețeta în cauză pentru a da preparatului aromă picantă ușoară.
Bineînțeles, piureul de cartofi poate fi aromatizat și cu ajutorul altor condimente dintre cele preferate. Unele gospodine folosesc paprika – dulce sau iute, altele boia – la fel, dulce sau iute. Totul stă în gustul și preferințelor persoanelor de la masă, din familie sau care sunt în vizită.
Piure de cartofi. Lista ingredientelor necesare
- 1,5 kg de cartofi decojiți
- 50 g de unt
- 100 ml de lapte
- sare și piper după gust
- 2 linguri de muștar
Citește și: De ce este interzis să speli carnea de pui înainte de a o găti. Ce trebuie să faci, de fapt, cu ea
Piure de cartofi. Cum să îl prepari, după rețeta BBC
- Se taie cartofii în cuburi mici, cât de cât egale.
- Se pun cuburile de cartofi într-o tigaie cu apă rece.
- Se presară în apă sare, după gust.
- Se fierbe apa până când cartofii devin fragezi.
- Se scurge apa și se pun cuburile de cartofi într-un vas de bucătărie.
- Se adaugă peste cartofi unt și lapte.
- Se zdrobesc cuburile de cartofi până devin moi.
- Se amestecă ingredientele până la omogenizare.
- Se gustă de sare și se mai adaugă, dacă este necesar.
- Se condimentează amestecul și cu piper în acest punct.
- Se adaugă muștarul în compoziție și se integrează prin mișcări largi.