Produsul cosmetic pe care femeile trebuie să îl schimbe la fiecare 3 luni. Atenție mare!

de: Bișinicu Andreea
22 12. 2021

Femeile s-au preocupat dintotdeauna de felul în care arată. Pe lângă rutina de îngrijire a pielii, coafura și stilul vestimentar, machiajul ocupă un loc important în ritualul zilnic al descendentelor Evei. Cu toate acestea, nu toată lumea știe faptul că anumite produse cosmetice trebuie schimbate mai des decât altele.

De ce trebuie schimbat rimelul la fiecare 3 luni de zile

Pentru doamnele și domnișoarele care preferă un machiaj discret și nu vor să iasă foarte mult în evidență prin trăsăturile lor faciale, fondul de ten, rimelul și un luciu sau balsam de buze reprezintă toate produsele cosmetice necesare pe care le folosesc în fiecare zi.

Cu toate acestea, așa cum periuța de dinți trebuie schimbată la fiecare 3 luni de zile, același principiu se aplică și în cazul rimelului pentru ochi. Explicația specialiștilor este simplă și convingătoare.

Potrivit acestora, folosirea rimelului pentru mai mult de 90 de zile poate duce la strângerea bacteriilor în interiorul tubului de mascara. Rimelul se contaminează de fiecare dată când folosim periuta pe genele noastre și, apoi, o reintroducem în tubul produsului.

La început, conservanţii din mascara acționează eficient. Însă, în timp, microbii se depun pe periuța rimelului, lucru ce determină achiziționarea unui produs cosmetic nou la fiecare trei luni de zile. În caz contra, domnișoarele se pot confrunta cu mici probleme precum sensibilitate la nivelul ochilor, alergii sau alte neplăceri.

Ce bacterii se pot găsi în tubul de rimel expirat

Cu toate acestea, un studiu realizat pe studentele la medicină din Brazilia a constatat că 97,9% dintre femei recunosc faptul că folosesc produsele de machiaj și cosmetică pentru mai mult de 3 luni, după data de expirare.

De asemenea, cercetătorii au găsit Staphylococcus aureus în 79% dintre mostrele de rimel primite de la studentele care au participat la sondaj, iar Pseudomonas aeruginosa în 13% dintre rimelurile expirate ale acestora.

Cu toate acestea, un alt studiu arată nivelurile de contaminare microbiană după utilizarea rimelului timp de doar trei luni. În acest studiu, 40 de femei au folosit rimelul în fiecare zi timp de trei luni. La sfârşitul celor trei luni, 36,4% dintre tuburile de rimel conţineau creştere microbiană.

Aceşti microbi erau în principal Staphylococcus epidermidis, specii de Streptococcus sau ciuperci. Aceste bacterii pot provoca anumite alergii la nivelul ochilor, senzații de usturime sau mâncărime. Specialiștii le recomandă domnițelor să schimbe regulat tubul de mascara, pentru a nu se confrunta cu probleme.