24 apr. 2022 | 18:07

Produsul care va fi interzis la export va duce la noi scumpiri alarmante ale alimentelor. Ce țară a luat decizia radicală

News
Produsul care va fi interzis la export va duce la noi scumpiri alarmante ale alimentelor. Ce țară a luat decizia radicală
Ce produs va fi interzis la export?

Care este produsul ce urmează să fie interzis la export? Noi scumpiri alarmante bat la ușă. Oprirea sa pentru gătit și ca materie primă ar putea crește costurile pentru producătorii de alimente ambalate la nivel mondial. De asemenea, acest lucru ar putea forța guvernele să facă o alegere importantă. Un oficial a declarat recent că dorește să asigure disponibilitatea produselor alimentare din țara sa, după ce inflația mondială a atins un nivel record în urma războiului.

Ce produs va fi interzis la export: vin noi scumpiri ale alimentelor pentru o țară

Indonezia este principalul producător mondial de ulei de palmier. Autoritățile au anunțat recent că intenționează să interzisă exportul produsului într-o măsură care ar putea inflama și mai mult inflația alimentară mondială, scrie Reuters.

Acesta este cel mai utilizat ulei vegetal, iar oprirea livrărilor de ulei pentru gătit și ca materia primă ar putea crește costurile. De asemenea, acest scenariu forțează și guvernele să aleagă între utilizarea uleiurilor vegetale în alimente sau pentru biocombustibili.

Indonezia reprezintă mai mult de jumătate din aprovizionarea globală cu ulei de palmier. Președintele indonezian a declarat că dorește să asigure disponibilitatea produselor alimentare din țară, după ce inflația mondială a atins un nivel record în urma invaziei Ucrainei, principal producător de cereale.

,,Voi monitoriza și evalua punerea în aplicare a acestei politici”

,,Voi monitoriza și evalua punerea în aplicare a acestei politici, astfel încât disponibilitatea uleiului de gătit pe piața internă să devină abundentă și la prețuri accesibile”, a spus oficialul.

Prețul uleiului vegetal alternativ a crescut ca răspuns la măsura ce urmează să intre în vigoare în data de 28 aprilie. Uleiul de soia a crescut cu 4.5%, atingând un nivel de 83.21 de cenți pe livră la Chicago Board of Trade.

Anunțul autorităților va afecta consumatorii din India și pe cei la nivel global, a declarat Atul Chaturvedi, preşedintele organizaţiei comerciale Solvent Extractors Association of India (SEA).

  • Valori nutriționale ulei de palmier

Valoare per
100 g
100 g
Calorii (kcal) 884
Lipide totale 100 g
Lipide saturate 49 g
Colesterol 0 mg
Sodiu 0 mg
Carbohidrați 0 g
Fibre alimentare 0 g
Zahăr 0 g
Proteine 0 g
Vitamina C 0 mg Calciu 0 mg
Fier 0 mg Vitamina B6 0 mg
Vitamina B-12 0 µg Magneziu 0 mg

,,Această măsură este destul de nefericită”

  • ”Această măsură este destul de nefericită şi total neaşteptată”, a spus președintele.

Piețele globale de ulei comestibil au fost tulburate de invazia Ucrainei de către Rusia. Mișcarea pe care Rusia a numit-o ”operaţiune specială” de demilitarizare a vecinului său a oprit transporturile de ulei de floarea soarelui din regiune.

Marea Neagră reprezintă 76% din exporturile mondiale de ulei de floarea soarelui, iar livrările din regiune au fost grav afectate de când forțele ruse au intrat în Ucraina.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Este vorba de ION ILIESCU! ANUNȚUL SERII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro