Mai este puțin până de 1 mai, astfel că românii sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile. Fie sunt plecați din oraș, fie aleg să petreacă cu prietenii acasă, cu toții și-au făcut planuri pentru această zi liberă. Reprezentanții ANPC ne avertizează, însă, să fim extrem de atenți la produsele pe care le cumpărăm și le consumăm zilele acestea.
Minivacanța de 1 Mai este un prilej de bucurie pentru români, care profită de zilele libere și organizează petreceri, ieșiri și distracții cu cei apropiați. Desigur, grătarul rămâne vedeta acestei zile, de pe care nu lipsesc micii, cârnații și alte produse din carne.
În acest context, reprezintă un motiv de bucurie pentru mai toți românii. Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) atrage atenția românilor cu privire la riscurile la care se pot expune zilele acestea, atunci când coșurile de cumpărături se umplu.
ANPC a venit cu o serie de recomandări, pentru a nu ne trezi cu anumite neplăceri sau probleme de sănătate. Așadar, specialiștii îi sfătuiesc pe români să acorde o atenție deosebită aspectului produselor pe care le cumpără, mai ales în cazul carnei tocate pentru mici. De asemenea, trebuie avut în vedere modul de etichetare, dar și locul din care este achiziționat produsul.
Recomandări sunt și în cazul celor care optează să meargă la terase, restaurante și zone de agrement. Directorul ANPC îi sfătuiește pe români să fie atenți la modul de expunere și comercializare a produselor, pentru a putea observa eventualele indicii care să ne conducă la identificarea riscurilor pentru sănătate:
De asemenea, o importanță deosebită trebuie acordată și celor care comercializează produsele. Ele trebuie să fie echipate corespunzător cu halat de protecție, bonetă și mănuși de unică folosință.
Pentru a putea reclama calitatea/siguranța un produs, trebuie neapărat ca bonul de casă să fie păstrat, drept probă.
Citește și: Neregulile găsite de ANPC pe litoralul românesc. Cele mai multe sunt în Vama Veche și Mangalia