Produsele lactate care nu te balonează, chiar dacă ai intoleranță la lactoză. Sunt sigure de consumat
Intoleranța la lactoză este o afecțiune mult mai întâlnită în rândul pacienților decât ai putea crede. Această condiție apare la consumatorii care prezintă un nivel redus sau o absență totală a enzimei lactază în organism. Vestea bună este că există produse lactate care pot fi consumate și de persoanele cu intoleranță la lactoză. Află în rândurile următoare care sunt produsele lactate care nu te balonează.
Produsele lactate care nu te balonează
Persoanele care prezintă intoleranță la lactoză pot fi destul de deranjate de produsele lactate. Consumul de lapte de vacă poate afecta procesul de digestie în cazul acestor persoane, explică medicii nutriționiști.
În general, alimentele care prezintă lactoză sunt expuse unor procese de fermentație în care nivelurile zahărului natural pe care îl prezintă sunt reduse considerabil. Acestea se transformă în acid lactic, mult mai blând cu stomacul.
Trebuie precizat că lactoza se regăsește cel mai mult în partea lichidă a produselor lactate. Sau, de exemplu, în zerul din lapte. Acesta este și motivul pentru care produsele lactate fără mult lichid au mai puțină lactoză.
Prin urmare, produsele lactate nelichide pot fi consumate de multe ori fără nicio problemă de persoanele cu intoleranță la lactoză. Află în rândurile următoare care sunt produsele pe care le poți consuma, chiar dacă ai intoleranță la lactoză.
Nu există un leac pentru intoleranța la lactoză. Majoritatea oamenilor reușesc, în schimb, să își controleze simptomele prin modificările pe care le realizează în dieta lor. Vezi cât de periculos este laptele, de fapt, pentru persoanele cu intoleranță la lactoză.
Ce produse poți consuma, chiar dacă ai intoleranță la lactoză
Chiar dacă ai intoleranță, poți să introduci în alimentație lapte fermentat, kefir de lapte sau iaurt. Însă cu condiția ca nivelul de intoleranță pe care îl prezinți să fie unul ușor, spun specialiștii din sănătate.
Poți consuma, de asemenea, și brânzeturi, fără a te balona, susțin nutriționiștii. Ideal este să le cumperi pe cele care sunt maturate sau semimaturate. Totul dintr-un motiv foarte simplu. Așa cum am explicat și mai sus, aceste produse conțin o cantitate mai mică de zer. Prin urmare, nivelul lor de lactoză este aproape nul.
Există și alte alternative la produsele lactate. Poți cumpăra alimente fără lactoză, care conțin enzima lactază. Produsele lactate derivate din laptele care nu este de vacă, cum ar fi brânza de capră, sunt potrivite persoanelor care prezintă intoleranță la lactoză.
Specialiștii din domeniul sănătății mai spun că unele produse care conțin lapte, precum ciocolata cu lapte, pot fi consumate în cantități mici și de persoanele cu intoleranță la lactoză. Se poate consuma lapte și în cafea, atât timp cât nu este servit într-o cantitate mare, potrivit NHS.com.