30 dec. 2023 | 19:31

Produsele care vor fi mai scumpe în Lidl, Kaufland și Carrefour din ianuarie 2024. Vom plăti mai mulți bani

Social
Produsele care vor fi mai scumpe în Lidl, Kaufland și Carrefour din ianuarie 2024. Vom plăti mai mulți bani
Care sunt alimentele care se vor scumpi din ianuarie 2024. "Singura țară europeană care crește taxele de două ori în ultimul an".

În urma măsurilor fiscale luate de Guvern, din luna ianuarie 2024, mai multe alimente vor suferi majorări de prețuri. Printre acestea se numără conservele și brânzeturile. Pe ce vor trebui românii să achite mai mulți bani anul viitor.

Ce se întâmplă cu prețurile produselor și serviciilor din România

Dacă te-ai săturat să fii martor la prețurile crescânde ale produselor din magazinele aparținând marilor lanțuri de retail, nu ești singurul. Prețurile volatile și lipsurile la capitolul marfă au făcut din anul 2023 un an dificil pentru cumpărătorii de alimente. Deși inflația a scăzut, anumite produse s-au scumpit.

Trendul pare să se mențină în continuare, mai ales în contextul în care, recent, Guvernul a adoptat un set de măsuri fiscale menite să stopeze deficitul bugetar. Începând din luna ianuarie a noului an, mai multe produse, precum și servicii urmează să prezinte prețuri mai mari.

Citește și: Alimentul de bază care și-a triplat prețul în mai puțin de 2 ani. Cât costă în Kaufland sau Carrefour

Alimentele care se vor scumpi din ianuarie 2024

În unitățile comerciale ale marilor lanțuri de magazine Lidl, Kaufland și Carrefour se vor putea sesiza anumite diferențe de prețuri la alimente, începând chiar de la debutul anului 2024. Pentru unele dintre ele, va crește TVA-ul. Pentru altele, vor fi introduse accize noi, potrivit hotărârilor Guvernului.

Conservele, brânzeturile românești sunt, de exemplu, câteva dintre produsele alimentare ce vor suferi scumpiri din ianuarie 2024. Pentru produsele tradiționale și alimentele bio, se vor plăti sume mai mari de bani, fiindcă TVA-ul va crește de la 5 la 9 la sută.

Alimentele cu concentrație mare de zahăr vor prezenta, de asemenea, scumpiri. La băuturile dulci va fi introdusă o acciză ce va genera scumpiri de 2 lei pe sticlă.

„Singura țară europeană care crește taxele de două ori în ultimul an”

Nu doar că produsele alimentare se vor scumpi în ianuarie 2024, ci marfa ce va fi de interes pentru clienți va fi de proastă calitate. Alimentele de bună calitate nu se vor cumpăra decât în cantități mici, fiindcă românii nu își vor permite să achite prețurile aferente lor.

„Suntem singura țară europeană care crește taxele de două ori în ultimul an, în tentativa de a-și securiza deficitul bugetar”, a punctat analistul economic Adrian Negrescu, într-o intervenție televizată la Antena 3 CNN.

Citește și: Cât s-au scumpit produsele alimentare în ultimele 12 luni. INS a dat vestea tristă

Ce alte servicii se vor scumpi din ianuarie 2024

Tot începând din ianuarie 2024, se va scumpi și combustibilul. Litrul de benzină ori motorină va prezenta un preț mai mare cu 20 de bani aproximativ, după creșterea accizei.

Și locuințele vor deveni mai scumpe anul viitor, fiindcă Guvernul a crescut TVA-ul de la 5 la 9 la sută pentru categoria de imobile de până în 120 de mii de euro.

Parteneri
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Redactia.ro
Mihai Trăistariu, reacție dură după ce Eurovision-ul a fost câștigat de non-binar-ul Nemo! „E o cerșeală de voturi”
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
Urmează noi zile libere pentru bugetari. Hotelierii se pregătesc deja
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
Noua regulă din magazinele din România. Decizia care va fi obligatorie prin lege
Capital.ro
Cuvântul care poate da o nouă întorsătură vieții tale: ”Trebuie doar să îl pui înainte de orice afirmație!”
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
PRIMUL mesaj al lui FLORIN PIERSIC: ”Sunt VIU...”
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro