Produse periculoase retrase de Carrefour România. Nu le mânca sub nicio formă!

Produse periculoase retrase de Carrefour România. Nu le mânca sub nicio formă!
Produse periculoase retrase de Carrefour Romania. Nu le manca sub nicio forma

Există câteva produse alimentare extrem de periculoase în România. Produsele au fost retrase de la vânzare din două mari lanțuri de magazine din România.

Penny și Carrefour au retras de pe piață mai multe produse în care au fost descoperite pesticide. ANSVSA a anunțat retragerea de la vânzare a unui produs comercializat de Carrefour și a altuia aflat în magazinele Penny.

Produse periculoase retrase de Carrefour România

Este vorba despre mărar uscat și un sortiment de înghețată care puneau în pericol sănătatea consumatorilor. Mărarul uscat și mărunțit din Carrefour conținea concentrații periculoase de pesticide.

”Vă informăm că societatea CARREFOUR ROMÂNIA S.A. a inițiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare a depășirii limitei maxime admise a reziduurilor de pesticide: Chlorpyrifos, Carbendazim, Penconazole, Pendimethalin, Vinclozolin.

CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos:

Datele de identificare ale produselor sunt:
Denumire produs: MĂRAR MĂRUNȚIT 8 G BLANC
Cod EAN: 5941337331281
Lot/DLC: L03 / 10 2023”, se arată într-un anunț postat de ANSVSA pe site-ul propriu.

Autoritățile spun că produsul este periculos pentru sănătate și trebuie aruncat sau returnat magazinului.

”Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Acesti contaminanți pot prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung”, mai spune ANSVSA.

Penny retrage un produs de pe rafturi. Este periculos pentru sănătate

Al doilea produs este înghețata Unique, vândută de supermarketurile Penny, care este periculoasă pentru consum, însă ANSVSA nu a precizat ce substanțe periculoase conține.

”Vă informăm că producătorul CICOM SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produselor menționate mai sus, ca măsură de prevenție, existând suspiciunea că acestea sunt neconforme.

Din grijă față de consumatori, REWE România recomandă clienților care au achiziționat produsele mentionate mai sus să NU le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în oricare magazin PENNY.

Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. CICOM SRL își cere scuze pentru neplăcerile create!”, informează ANSVSA.

ig

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI