Procesiune în vremea pandemiei. Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou au fost plimbate în București pentru alungarea bolii

Biserica Ortodoxă Română a intervenit pentru a ajuta românii în această perioadă de criză în care țara noastră este amenințată de boală și decese. Ieri, 5 aprilie 2020, după oficierea Sfintei Liturghii, moaștele și icoana Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul bucureștenilor, au fost scoase din Catedrala Patriarhală și plimbate în procesiune pe mai multe străzi din Capitală.

În ce zone au fost plimbate moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou

Procesiunea a fost restrânsă, formată din 3 autovehicule, și a fost condusă de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul.
Prima oprire, unde s-au rostit o ectenie și o rugăcine specială, a fost la Spitalul „Victor Babeș”. Cele 3 mașini cu moaștele și icoana Sfântului Dimitrie cel Nou au pornit de pe Dealul Patriarhiei, îndreptându-se spre Spitalul Municipal – Politehnica – Mihai Bravu până la Spitalul „Victor Babeș”, aici rostindu-se rugciunea de încetare a noii pandemii.

Pe tot parcursul traseului clericii au rostit rugăciuni către Sfântul Dimitrie pentru izbăvirea de boală și încetarea epidemiei de coronavirus. Procesiunea a continuat spre Institutul „Matei Balș” unde s-a făcut o nouă oprire și au fost rostite rugăciuni. Mai departe, alaiul a mers spre Piața Victoriei – Universitate – Unirii.

La Universitate, a avut loc a treia oprire. În fața Crucii eroilor martiri din 1989 a fost intonat troparul Sfântului Dimitrie cel Nou. Revenită la baza Dealului Patriarhiei, procesiunea s-a oprit la Crucea Brâncovenească unde a fost rostită încă o ectenie, iar moaștele au fost reașezate în catedrală” a anunțat basilica.ro.

Potrivit sursei citate, momentele în care moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou au mai fost scoase din catedrală au fost cruciale pentru țara noastră, precum în urmă două secole, atunci când bucureștenii s-au rugat la sfânt pentru încetarea epidemiei de ciumă bubonică (1812-1813). Atunci, moaștele sale au fost purtate prin Capitală, iar numărul de îmbolnăviri a scăzut foarte mult. De asemenea, Ocrotitorul Bucureștilor a fost purtat în procesiuni și în timpul secetei din 1827 sau al holerei din 1831, potrivit basilica.ro.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI